Αποστολή της  Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της κ. Κυριάκο Κακουρή, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο στις 22 Δεκεμβρίου του 2023. Σκοπός της επίσκεψης είναι η υπογραφή των ακόλουθων τεσσάρων Συμφωνιών Δανείου:

(α) Συμφωνία μεταξύ της ΕΤΕπ και της Κυπριακής Δημοκρατίας για την 1η δόση δανείου ύψους €130 εκ., για τη χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων τα οποία συγχρηματοδοτούνται από τα Ταμεία Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προγραμματική περίοδο 2021-2027 και περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027», και

(β) Συμφωνίες Δανείου μεταξύ της ΕΤΕπ και των Συμβουλίων Αποχετεύσεως Λευκωσίας, Λάρνακας και Λεμεσού-Αμαθούντα, συνολικού ύψους μέχρι €100 εκ., για τη χρηματοδότηση των αποχετευτικών έργων που εμπίπτουν στο πρόγραμμα εφαρμογής της Οδηγία 91/271/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 1991 για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων.

Η υπογραφή των πιο πάνω Συμφωνιών Δανείου θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης στο ισόγειο του Υπουργείου Οικονομικών την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου, 2023 στις 9:00 π.μ..

Στην τελετή υπογραφής θα παρευρεθούν ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Μάκης Κεραυνός, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτική Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Πέτρος Ξενοφώντος, ο Δήμαρχος Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο Δήμαρχος Λάρνακας, κ. Ανδρέας Βύρας και ο Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λεμεσού-Αμαθούντας, κ. Γιάννης Τσουλόφτας.