Ογδόντα ποδοσφαιρικές ομάδες από τον διεθνή χώρο έχουν ήδη επιλέξει την Κύπρο για προετοιμασία τη φετινή χρονιά, σηματοδοτώντας με εμφαντικό τρόπο την επαναφορά του αθλητικού τουρισμού μετά την διετία της πανδημίας. Αυτό ανακοίνωσε απόψε ο Υφυπουργός Τουρισμού, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Cap St Georges Hotel and Resort στην Πέγεια, για την υποδοχή των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της Σουηδίας και της Εσθονίας, καθώς και των elite διαιτητών της UEFA που βρίσκονται εκεί για προετοιμασία.

Ο Κώστας Κουμής είπε ότι το Υφυπουργείο κάνει επίσης σειρά ενεργειών και κινήσεων που θα φέρει στην Κύπρο αθλητικά συνέδρια και αθλητικά δρώμενα για τα οποία η χώρα μας προσφέρεται.

Επικροτούμε το γεγονός ότι οι αθλητικές υποδομές στην Κύπρο έχουν αναβαθμισθεί σε μεγάλο βαθμό, είπε ο Υφυπουργός Τουρισμού, ενώ μας χαροποιεί το γεγονός ότι έχουν επιλέξει το νησί μας για προετοιμασία διεθνούς φήμης αποστολές όπως η σουηδική και η εσθονική που είναι ήδη στην Πάφο.

Η διετία της πανδημίας, παρατήρησε ο κ. Κουμής, συνέβαλε στο να υπάρξει μια παύση στο πρόγραμμα του αθλητικού τουρισμού και συνεπεία αυτού έχουμε προχωρήσει σε αλλαγές σήμερα στο πρόγραμμα, προσφέροντας μια σειρά κινήτρων για επαναφορά της μεγάλης ζήτησης. Έχουν γίνει πλέον πιο ελκυστικά, ειδικά για τους οργανωτές ταξιδίων που ψάχνουν τέτοιες ευκαιρίες.