Έντονος παρουσιάστηκε ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης σε σχέση με το σημερινό δημοσίευμα του «Φ», το οποίο αποκαλύπτει πως χθες ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου απέστειλε επιστολή με την ένδειξη «απόρρητο» στην Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, στα μέλη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου και σε άλλους, με την οποία την ενημερώνει ότι Βρετανοί νομικοί σύμβουλοι της κινεζικής CPP έστειλαν αυστηρή επιστολή στη ΔΕΦΑ και την ΕΤΥΦΑ, προειδοποιώντας ότι, αν συνεχιστεί η διαρροή πληροφοριών (από κυβερνητικούς αρμοδίους) για τη διαδικασία διαιτησίας μεταξύ ΕΤΥΦΑ και CPP στο Λονδίνο, θα ζητήσουν τη λήψη μέτρων εις βάρος της κυπριακής πλευράς από το διαιτητικό δικαστήριο.

Ο Γενικός Εισαγγελέας μίλησε με αυστηρό ύφος όχι για την επιστολή της κινεζικής εταιρείας ή την προσπάθεια συσκότισης της Βουλής και της κοινής γνώμης για το φιάσκο του LNG, κόστους εκατομμυρίων ευρώ για το κράτος, αλλά για τη δημοσίευση σε πολύ γενικές γραμμές της ουσίας της επιστολής Παπαναστασίου και όχι αυτούσια αποσπάσματα της, από τον Φιλελεύθερο.

Ο κ. Σαββίδης προχώρησε και σε προειδοποιήσεις στα Μέσα Ενημέρωσης, «τα οποία μεταδίδουν και αναμεταδίδουν απόρρητα έγγραφα». Όπως είπε, υπεύθυνος για τη διαβάθμιση ενός εγγράφου ή την ακύρωση της διαβάθμισης είναι ο συντάκτης του και κανένας άλλος. Επίσης τόνισε πως δεν μπορεί οποιοσδήποτε άλλος να κρίνει για το αν είναι σημαντικό ή όχι ένα έγγραφο.

Καταλήγοντας προειδοποίησε πως η δημοσίευση ή αναδημοσίευση ενός απόρρητου εγγράφου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης επτά ετών!

Η Επιτροπή Ελέγχου, σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία, συζητά από το πρωί την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τις καθυστερήσεις και τις παρατυπίες στην κατασκευή του τερματικού παραλαβής και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο Βασιλικό.