Όλο και περισσότερα βήματα γίνονται από το Κράτος για την υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η του χρόνου. Μετά τις αξιολογήσεις με το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, άρχισαν και οι διαδικασίες για να τεθούν σε εφαρμογή τα εξεταστικά κέντρα, στα οποία θα παρακάθονται σε εξετάσεις οι ενδιαφερόμενοι για προαγωγές κυβερνητικοί υπάλληλοι.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας  (ΕΔΥ) προκήρυξε μέσω του Γενικού Λογιστήριού διαγωνισμό για την αγορά υπηρεσιών από συμβούλους και άλλες ειδικότητες για τη λειτουργία των εξεταστικών κέντρων. Η ΕΔΥ επιδιώκει τη δημιουργία ενός δυναμικού συστήματος αγορών, με σκοπό την εξασφάλιση υπηρεσιών εξεταστικών κέντρων, για την πρόσληψη ή και την προαγωγή σε θέσεις διατμηματικής προαγωγής και σε θέσεις πρώτου διορισμού και προαγωγής στη Δημόσια Υπηρεσία (μεσοδιευθυντικές και διευθυντικές θέσεις). Η αγορά υπηρεσιών θα αφορά τον σχεδιασμό και τη διενέργεια εξέτασης ικανοτήτων, γραπτής εξέτασης επί γνωστικού αντικειμένου, οργάνωση και διεξαγωγή κέντρου αξιολόγησης καθώς την οργάνωση και τη διενέργεια ολόκληρης της διαδικασίας.

Τα εξεταστικά κέντρα αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη μεταρρύθμιση και σε αυτά θα παραπέμπονται οι υποψήφιοι για τις θέσεις από την Κλίμακα Α13(ii) και πάνω. Ο φορέας που θα αναλάβει τα κέντρα θα λειτουργεί με βάση τις οδηγίες και υπό την εποπτεία της ΕΔΥ, για τη διενέργεια των αξιολογήσεων των υποψηφίων με σύγχρονες μεθόδους και ασκήσεις.

Επίσης, μέσω των εξεταστικών κέντρων θα αξιολογείται η τεχνική επάρκεια, οι ικανότητες και οι δεξιότητες των υποψηφίων. Ουσιαστικά η καταλληλόλητα των υποψηφίων κρίνεται όχι μόνο από το τι γνωρίζουν ή και από τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις και την εμπειρία τους, αλλά και από το κατά πόσο διαθέτουν και σε ποιο βαθμό τις ικανότητες και τις δεξιότητες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της θέσης που διεκδικούν.

Το εξεταστικό κέντρο θα αξιολογεί και θα βαθμολογεί τους υποψηφίους, ενώ τριπλάσιος αριθμός υποψηφίων των θέσεων που θα πληρωθούν θα προχωρούν στην ΕΔΥ για προφορική εξέταση. Επιπρόσθετα, η αξιολόγηση των υποψηφίων από τα εξεταστικά κέντρα θα έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από τα κριτήρια ενώπιον της ΕΔΥ. Σημειώνεται πως για τις θέσεις πρώτου διορισμού και προαγωγής, οι επιτυχόντες στην αξιολόγηση στο εξεταστικό κέντρο κατατάσσονται με βάση τη σειρά της βαθμολογίας τους. Εξάλλου, για τις θέσεις της διατμηματικής προαγωγής οι υποψήφιοι κατάσσονται με βάση τη βαθμολογία που προκύπτει από το άθροισμα της βαθμολογίας στο εξεταστικό κέντρο και τις μονάδες (μέχρι 5) για τη σχετική πείρα των υποψηφίων με τα καθήκοντα της υπό πλήρωσης θέσης. Βάσει των νέων ρυθμίσεων η μοριοδότηση για την αξιολόγηση των υποψηφίων σε εξεταστικό κέντρο (γραπτή εξέταση) για τις θέσεις διατμηματικής προαγωγής θα προσμετρά από 0 μέχρι 40 μονάδες και για τις θέσεις πρώτου διορισμού και προαγωγής η βαρύτητα θα είναι 0 μέχρι 50 μονάδες.

Γκρίζο τοπίο

Για την ΠΑΣΥΔΥ, η λειτουργία του νέου θεσμού των εξεταστικών κέντρων παραμένει γκρίζο τοπίο, καθώς όπως υποστηρίζει υπάρχουν αναπάντητα και αδιευκρίνιστα διάφορα ερωτήματα σε σχέση με τον τύπο, τη συχνότητα και το περιεχόμενο των εξετάσεων, καθώς και το ευρύτερο πεδίο εφαρμογής τους.

Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι έχουν απευθυνθεί στην ΠΑΣΥΔΥ και θέτουν διάφορα ζητήματα σε σχέση με τη διασφάλιση των αρχών της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας του θεσμού. Η συνδικαλιστική οργάνωση των δημόσιων υπαλλήλων ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών, να τις δοθούν επιπρόσθετες διευκρινίσεις για τον τρόπο καθορισμού της κατανομής της βαρύτητας των κριτηρίων, που αφορούν όλο το φάσμα των προαγωγών, στα διάφορα επίπεδα.