Αντί να εκσυγχρονιστεί η κρατική μηχανή με τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, έχει παραλύσει. Και αυτό με την επίσημη εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης των εργαζόμενων, άρχισαν οι πρώτοι τριγμοί στη Δημόσια Υπηρεσία, η οποία εδώ και μερικές εβδομάδες υπολειτουργεί.

Έχουν κλονιστεί οι διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των εργαζόμενων, κάποιοι έχουν κόψει και την καλημέρα λόγω των χαμηλών βαθμολογιών, ενώ άλλοι φοβούνται να βγουν από τα γραφεία τους.

Χθες στην κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών συζητήθηκαν τα κενά και αδυναμίες που παρατηρήθηκαν στην εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης. Συνδικαλιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν εκδικητικές αξιολογήσεις, λόγω της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζόμενων. Επίσης, υπάρχουν καταγγελίες για αδικαιολόγητα χαμηλές βαθμολογίες, για βαθμολογίες οι οποίες γράφτηκαν με μολύβι και στην πορεία άλλαξαν, για μη επαρκή προετοιμασία και εκπαίδευση των αξιολογητών. Επιπρόσθετα, κάποιοι καταγγέλλουν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη λόγω της παραβίασης της νομοθεσίας.

Στην επιτροπή ακούστηκε πως υπάρχουν αξιολογητές που δεν βγαίνουν από τα γραφεία τους, καθώς και ισχυρισμοί πως κάποιοι εργαζόμενοι θέλουν να λιντσάρουν τους προϊστάμενους τους.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν καταγγελίες για ευνοϊκές αξιολογήσεις αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων στο Προεδρικό Μέγαρο, για βαθμολογίες κάτω από το «4» (με αριστά το «10») χωρίς τεκμηρίωση, αλλά και για μη έγκαιρη εκπαίδευση των αξιολογητών. Για άλλη μια φορά οι συνδικαλιστικές οργανώσεις απαιτούν να υπάρξουν διορθώσεις στο νέο σύστημα και φέτος να εφαρμοστεί πιλοτικά.

Επιπλέον, τόνισαν ξεκάθαρα πως κανένας δεν επιθυμεί να επιστρέψει στο παλαιό σύστημα αξιολόγησης, με το οποίο σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι στην κρατική μηχανή αξιολογούνταν ως εξαίρετοι.

Εκδικητικές βαθμολογίες

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, Στράτης Ματθαίου, κατήγγειλε πως η εκπαίδευση των αξιολογητών έγινε ετεροχρονισμένα. Είπε, επίσης, πως προϊστάμενοι έδωσαν οδηγίες στους αξιολογητές να βαθμολογούν τους εργαζόμενους με «5» έως «8». Υποστήριξε, παράλληλα, πως κάποιες από τις βαθμολογίες έμπαιναν με το μολύβι έτσι ώστε να μπορούν να διαφοροποιηθούν στην πορεία.

Σύμφωνα με τον κ. Ματθαίου, δεν υπήρχε ενιαίο μέτρο κρίσης, υπήρξαν εκδικητικές βαθμολογίες και μίλησε και αυθαίρετα ποσοστά. Μάλιστα, σημείωσε, πως όταν επικοινώνησε με διευθύντρια η οποία έδωσε οδηγίες στους αξιολογητές για να βάλουν βαθμολογίες μέχρι 8 , τον κατήγγειλε για παρέμβαση.

Ο διευθυντής της ΠΑΣΥΔΥ, Ανδρέας Λουκά, ανέφερε πως έχουν επηρεαστεί οι διαπροσωπικές σχέσεις των εργαζόμενων. Υποστήριξε, ακόμη, πως αξιολογητές κλειδώθηκαν στα γραφεία τους και δεν τολμούν να συναντήσουν αξιολογούμενους.

Όπως είπε, το νέο σύστημα είναι ευάλωτο για προσφυγές στη δικαιοσύνη, επισημαίνοντας πως οι προαγωγές για το 2024 θα γίνουν με μία μόνο αξιολόγηση αυτή του 2023 και απορρίπτεται η προηγούμενη υπηρεσία των εργαζομένων. Τόνισε, επίσης, πως στο Υπουργείο Εξωτερικών πέντε εργαζόμενοι, οι οποίοι αποσπάστηκαν στο Προεδρικό αξιολογήθηκαν ως άριστοι, με «10» και υπάρχουν αντιδράσεις από τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Πάρτι ευνοιοκρατίας

Ο πρόεδρος της ΑΣΔΥΚ, Γιώργος Χωραττάς, έκανε λόγο για αναστάτωση και διαμαρτυρίες με αποτέλεσμα να έχουν πληγεί οι διαπροσωπικές σχέσεις στη δημόσια υπηρεσία. «Πήγαμε από την ισοπέδωση των εξαίρετων στην ισοπέδωση των μετρίων, οι βαθμολογίες είναι μεταξύ 7.5 και 8, η αξιολόγηση έγινε συγκριτικά» τόνισε.

Ο νομικός σύμβουλος της ΑΣΔΗΚ, Δημοσθένης Στεφανιδης, έκανε λόγο για πάρτι ευνοιοκρατίας, το οποίο θα λυθεί στα δικαστήρια . Από πλευράς «Ισότητας», αναφέρθηκε πως οι αξιολογήσεις έχουν κλονίσει το ηθικό των εργαζόμενων. Είπε, πως υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που κατέληξαν στις πρώτες βοήθειες από τις αξιολογήσεις που έλαβαν, καθώς επηρεάστηκε η προαγωγή τους.

Εκ μέρους της ΠΑΣΥΚΙ ο Σωτήρης Κούμας ανάφερε ότι οι αποσπασμένοι στον ΟΚΥπΥ τυγχάνουν άλλης αξιολόγησης, από διοικητικούς του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και διερωτήθηκε πώς μπορεί ένας διοικητικός να γράψει έστω και άποψη για γιατρό. Από πλευράς της ΠΑΣΥΝΟ τονίστηκε επίσης ότι η εκπαίδευση των προϊσταμένων έγινε πρόχειρα. Εκ μέρους των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, αναφέρθηκε ότι η νομοθεσία δεν εφαρμόζεται σωστά στην περίπτωσή τους ή δεν είναι σωστή, αφού αξιολογούνται διαρκώς με βάση τις προδιαγραφές της ΕΕ και από εξειδικευμένο προσωπικό.

Προωθούνται οι άξιοι και όχι οι μέτριοι

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Παντελή, υποστήριξε πως το προηγούμενο σύστημα ήταν αναποτελεσματικό καθώς το 99.8% των εργαζόμενων ήταν εξαίρετοι.

Όπως είπε, δεν επιλέγονταν οι καταλληλότεροι  με αποτέλεσμα  οι διορισμοί να γίνονται ανάλογα με την ημερομηνία πρόσληψης και γέννησης των εργαζόμενων. Σύμφωνα με τον κ. Παντελή το προηγούμενο σύστημα δεν αποτελούσε εργαλείο για την αποδοτικότητα της Δημόσιας Υπηρεσία. Υπέδειξε, παράλληλα, πως με το νέο σύστημα θα προάγονται οι καλύτεροι, οι πιο παραγωγικοί και αποδοτικοί εργαζόμενοι. 

Η διευθύντρια του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, Ελένα Οικονομίδου Αζίνα, ανέφερε πως με το νέο σύστημα προωθούνται οι άξιοι και όχι η μετριότητα. Εκ μέρους της ΕΔΥ η Βασιλική Αναστασιάδου ανέφερε πως το νέο σύστημα είναι προς την ορθή κατεύθυνση, επισημαίνοντας πως δεν πρέπει να ακυρωθεί η προσπάθεια της μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με το μέλος της ΕΔΥ, η Επιτροπή θα καταθέσει εισηγήσεις για βελτίωση του συστήματος αξιολόγηση