Άκαρπες έχουν αποβεί μέχρι στιγμής οι έρευνες σε πάνω από 300 κυβικά χώματος από το σημείο της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη. Για πάνω από εννιά ώρες εκπαιδευμένα σκυλιά προσπαθούσαν να βρουν γενετικο υλικό προκειμένου να συνταχθεί πραγματογνωμοσύνη.

Η έρευνα έχει οριστεί από τις δικαστικές αρχές και τον ειδικό εφέτη ανακριτή παρουσία του οποίου γίνονται οι έρευνες, ειδικών εμπειρογνωμόνων καθώς και τεχνικών συμβούλων των οικογενειών προκειμένου να βρεθεί γενετικό υλικό.

Συνεχίζεται η κυρίως έρευνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει βρεθεί ακόμη γενετικό υλικό ενω και σήμερα συνεχίζεται η κυρίως έρευνα. Η απόσταση του οικοπέδου από το σημείο της τραγωδίας είναι περί τα 2 χιλιόμετρα απόσταση.

Είχε προηγηθεί η δειγματοληψία των χωμάτων την περασμένη Παρασκευή από κλιμάκιο της χημικής υπηρεσίας Λάρισας. Έχει περισυλλεγεί χώμα από διάφορα σημεία, το οποίο έχει σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους και η ανάλυση θα είναι έτοιμη σε περίπου έναν μήνα.

Με εκπαιδευμένα σκυλιά οι έρευνες

Εκπαιδευμένα σκυλιά άρχισαν ήδη τις έρευνες για την αναζήτηση ανθρώπινου DNA. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία βελγικά μαλινουά, ενώ έχουν συμβάλει καθοριστικά σε αρκετές υποθέσεις εξαφάνισης, όπως αυτής του Μπάμπη Κούτσικου.

Ακόμη, η εκπρόσωπος Τύπου, της Αnubis K-9, Αγγελική Διακομανώλη διέψευσε την άποψη ότι «λόγω χρόνου, δεν μπορούν να βρεθούν νέα στοιχεία», και δήλωσε στο Thesstoday.gr ότι τα σκυλιά της ομάδας μπορούν να εντοπίσουν ανθρώπινο υλικό έως και χρόνια μετά.

in.gr