Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου υλοποιώντας το σχέδιο δράσης της για το 2024 συμμετέχει αυτές τις μέρες σε παρουσιάσεις σε τρεις πόλεις στην Πολωνία και συγκεκριμένα σε Βαρσοβία, Κρακοβία και Κατοβίτσε.

Η εν λόγω διοργάνωση είναι  μια πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Τουρισμού και η δράση αυτή για την ΕΤΑΠ Πάφου στόχο έχει την ενημέρωση τουριστικών πρακτόρων για την προώθηση της Πάφου ως ολόχρονος τουριστικός προορισμός. 

Σύμφωνα με την ΕΤΑΠ, η πολωνική αγορά έχει πλέον καταστεί αγορά πρώτης προτεραιότητας και τα τελευταία χρόνια οι αφίξεις λόγω κυρίως των πτήσεων της Ryanair προς την Πάφο έχουν αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό. Το 2023 οι αφίξεις ανήρθαν για την Κύπρο σε πέραν των 273,500 σημειώνοντας αύξηση κατά 45% από τις αφίξεις του 2022. Σημαντικό μερίδιο κερδίζει κάθε χρόνο η Πάφος αφού υπολογίζεται ότι περίπου 49% των Πολωνών που αφικνούνται στην Κύπρο διαμένουν στην Πάφο.

Η αεροπορική σύνδεση της Πάφου με την Πολωνία είναι η καλύτερη  των τελευταίων 30 χρόνων και κατά την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο θα εκτελούνται μέχρι και 20 πτήσεις την εβδομάδα από έξι σημαντικά πολωνικά αεροδρόμια.