Είτε αλλάξει το σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, είτε όχι, η Κυβέρνηση κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με προσφυγές στα Δικαστήρια από παραπονούμενους.

Νομοθετική και Εκτελεστική Εξουσία, παρόλο που προσπαθούν να διορθώσουν τις στρεβλώσεις που εντοπίστηκαν κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του νέου συστήματος,  βρίσκονται στα δύο στενά, καθώς γνωρίζουν πως ο νόμος δεν θα είναι πλήρως θωρακισμένος έναντι νομικών μαχών στα Δικαστήρια.

Αυτό αφορά τόσο το υφιστάμενο σύστημα αξιολόγησης, όσο και τις αλλαγές που προωθούνται από το Κοινοβούλιο.

Η πρόταση νόμου του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και της ΔΗΠΑ, με την οποία σκοπείται να αναθεωρηθεί το κριτήριο της βαρύτητας της αξιολόγησης στις 15 μονάδες από 45 που είναι σήμερα, προκαλεί νομικά ζητήματα, παρ’ ότι συμφωνεί το Υπουργείο Οικονομικών.

Πέραν των 385 κυβερνητικών υπαλλήλων θα αξιολογηθούν με το σημερινό σύστημα (45 μονάδες για την αξιολόγηση) και οι υπόλοιποι που θα υποβάλουν αιτήσεις στη συνέχεια θα αξιολογηθούν με τη νέα νομοθεσία (15 μονάδες), σε περίπτωση που αυτή εγκριθεί.

Άνιση μεταχείριση

Νομικοί κύκλοι, μιλώντας στον «Φ», υποστήριξαν πως κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό, καθώς συγκρούεται με συγκεκριμένες πρόνοιες του Συντάγματος, που αφορούν την ίση μεταχείριση, αφού οι υπάλληλοι θα αξιολογηθούν με διαφορετικά κριτήρια για την ίδια περίοδο.

Την ίδια ώρα, οι νομικοί έκαναν λόγο και για τη δημιουργία κυβερνητικών υπαλλήλων δύο ταχυτήτων.

Επιπρόσθετα, μας αναφέρθηκε πως δεν πρέπει να επηρεάζονται με νομοθεσίες οι διαδικασίες που ήδη έχουν αρχίσει, κάτι το οποίο ανέφερε προ ημερών και η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας στη Βουλή, η οποία υποστήριξε πως το Κοινοβούλιο δεν μπορεί να αλλάξει τις διαδικασίες προαγωγής που ήδη ξεκίνησαν.

Επίσης, κάλεσε τους βουλευτές να μην εγκρίνουν ρύθμιση με την οποία ο νόμος να έχει αναδρομική ισχύ.

Δεν αλλάζει η πρόταση νόμου

Πάντως, οι εισηγητές της πρότασης νόμου δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να προτίθενται να προχωρήσουν σε οποιεσδήποτε αλλαγές.

Το θέμα θα τεθεί ξανά ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών στις 13 Μαϊου, με πρόθεση να ξεκαθαρίσουν τα επόμενα βήματα.

Σε σχέση με το υφιστάμενο σύστημα αξιολόγησης, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, είναι και αυτό νομικά ευάλωτο, καθώς οι παραπονούμενοι που έλαβαν χαμηλές βαθμολογίες από τους αξιολογητές μπορούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Κάτι που έχουν ήδη προαναγγείλει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις. 

Συνεπώς, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το κράτος κινδυνεύει να μπει σε νομικές περιπέτειες.

Πιέζει ο χρόνος

Πάντως δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση, καθώς λόγω των ενστάσεων που υποβλήθηκαν από επηρεαζόμενους ακόμη δεν άρχισαν οι διαδικασίες από την ΕΔΥ για προαγωγές στο Δημόσιο. Οι προτάσεις που υποβάλλονται ενώπιον της Επιτροπής μένουν στην άκρη.

Μετά το Πάσχα αναμένεται η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή να βάλει και πάλι στο μικροσκόπιο τα δεκάδες σχέδια υπηρεσίας που έχουν αναθεωρηθεί, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Θα επιδιωχθεί, μετά το Πάσχα, στην Ολομέλεια της Βουλής που θα συνέλθει εκτάκτως, να οδηγηθούν τα σχέδια υπηρεσίας για να μπορέσουν να αρχίσουν και οι διαδικασίες των διατμηματικών προαγωγών.

 Παράλληλα, θα επιδιωχθεί στην ίδια συνεδρία να τεθεί προς ψήφιση και η νομοθετική ρύθμιση για τις αξιολογήσεις, ώστε να απεγκλωβιστούν οι διαδικασίες.