Η διεθνής μέρα της Γυναίκας στη Ναυτιλία έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαϊου, δήλωσε στον ACTIVE η Πρόεδρος της WISTA Κύπρου Άννα Βούργος.

Η γυναίκα είπε η κυρία Βούργος, έχει και ρόλο και λόγο στη ναυτιλία. «Στην Κύπρο είμαστε πολύ περήφανοι που η Ναυτιλιακή βιομηχανία έχει αγκαλιάσει και έχει προωθήσει τις γυναίκες  στη ναυτιλία, από τη δεκατία του 70΄και του 80’. Η γυναίκα είναι αναπόσπαστο μέρος της ναυτιλίας στην Κύπρο από τότε που άρχισε η βιομηχανία να αναπτύσσεται».

Ναυτιλία δεν είναι μόνο στη θάλασσα εξήγησε η κ Βούργος, παρόλο που υπάρχουν γυναίκες όπως είπε που το τολμούν γι αυτό και έχουμε Κύπριες καπετάνισσες, Η προσπάθεια της Κυπριακής ναυτιλίας στα σχολεία και στις νεότερες γενιές, πεποίθηση είναι πως η Κύπρος θα πάρει την πρωτιά την επόμενη πενταετία σε πολλούς τομείς.

Αναφερόμενη στην ισότητα φύλων στη δύσκολη πορεία της Ναυτιλίας, η Πρόεδρος της WISTA σημείωσε ότι οι νέες γυναίκες εισπράττουν από τη γνώση των προηγούμενων γενιών και η επικοινωνία των επιτευγμάτων μέχρι σήμερα, θα βοηθήσει ώστε, η Ναυτιλία να αγκαλιάσει περισσότερες γυναίκες, χωρίς να σημαίνει ότι, πρέπει να τύχουν ειδικής μεταχείρισης.

“Η ναυτιλία είναι για όλους, είναι απαιτητική καριέρα και δεν κερδίζεται εύκολα. Είναι όμως ανοικτή για όλους και προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όσους θέλουν να πετύχουν στον συγκεκριμένο τομέα” κατέληξε η κ. Βούργος. 

Active Radio