Δεν είναι μόνο για ενεργή διακίνηση και ειδικότερα για πεζοπορία, ποδηλασία και τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς η ανακατασκευή της γνωστής λεωφόρου Μακαρίου στην Λευκωσία, όπως δηλαδή ήταν και ο αρχικός σχεδιασμός, αλλά η προσέλκυση νέο καταστημάτων και η αναζωογόνηση του πάλαι ποτέ εμπορικού δρόμου της πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα σημειώνεται ότι, στον αρχικό σχεδιασμό του τμήματος της Μακαρίου Γ’, μεταξύ της συμβολής με τις λεωφόρους Σπύρου Κυπριανού και Διγενή Ακρίτα και της συμβολής με τη λεωφόρο Ομήρου, προνοείτο η πεζοδρόμηση της λεωφόρου με μικτή χρήση από λεωφορεία, μέσω της δημιουργίας πλατιών πεζοδρομίων και δρόμου με λεωφορειολωρίδες διπλής κατεύθυνσης.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας, με την ολοκλήρωση των έργων στη Λεωφόρο Μακαρίου, αποφάσισε όπως προσωρινά λειτουργήσουν άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με μονοδρόμηση του προαναφερόμενου τμήματος της Μακαρίου Γ’ και διακίνηση ιδιωτικών οχημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΤΕΚ: Από 20 Οκτωβρίου τέλος ιδιωτικά οχήματα στη Μακαρίου

Αυτή η απόφαση έγινε επίσης υπό το σκεπτικό για  γίνει πιο έντονος εμπλουτισμός με νέα καταστήματα, εστιατόρια κτλ.

Πάντως σύμφωνα με την Nicosia First μερικά από τα επερχόμενα ανοίγματα είναι το Bean Bar της νεοσύστατης αλυσίδας καφέ του Ομίλου Χ.Α Παπαέλληνας Εμπορική ΛΤΔ, στο ισόγειο του 360, αλλά και το Henry’s, το all day εστιατόριο της Columbia Restaurants, στον χώρο του πρώην Da Capo.

Είχαν προηγηθεί το εστιατόριο Kamara (πρώην Sitio), all-day προορισμός υπό την ομπρέλα της Occhio, όπως επίσης το Coffee Berry και το επερχόμενο ιταλικό εστιατόριο του Ομίλου Ζορπά στο πρώην Akakiko.

Σημαντικές αφίξεις και επενδύσεις στη Μακαρίου θεωρούνται επίσης το κατάστημα της Κωτσόβολος, η First Boutique, το Cosmos Sports καθώς και τα καταστήματα των γνωστών brands του Ομίλου Voici La Mode, ETAM, Undiz και Accessorize London, στο ισόγειο του ψηλότερου κτηρίου της Λευκωσίας, 360.