Απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ Σόλων Κασίνης.

Ποιος ήταν ο Σόλων Κασίνης

Ήταν ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της «ενεργειακής» διπλωματίας της Κύπρου  ο οποίος πρωτοστάτησε στις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ετών, με αποτέλεσμα την οριοθέτηση των Ζωνών Αποκλειστικής Οικονομικής Εκμετάλλευσης (ΑΟΖ) με την Αίγυπτο και το Ισραήλ.

Ο Σόλων Κασίνης γεννήθηκε στην Κύπρο το 1952 και είναι παντρεμένος με τρία παιδιά. Διαθέτει πτυχίο Χημικού Μηχανικού, καθώς και τίτλο στη διοίκηση επιχειρήσεων και στο marketing. Στο παρελθόν εργάστηκε για την Sasol Ltd και την Cyprus Petroleum Refinery, ήταν επικεφαλής της Υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου της Κύπρου και επίσης πρόεδρος του Ινστιτούτου Ενέργειας και του Ειδικού Ταμείου της Επιτροπής Ενεργειακών Πόρων.

Πολιτική διαδρομή

Την περίοδο 2004-2014 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κυπριακής Εταιρείας Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών (ΚΕτΑΠ).Την περίοδο 2005-2010 ήταν Πρόεδρος του Ιδρύματος Ενέργειας και Πρόεδρος του Ειδικού Ταμείου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ).Από τον Μάρτιο του 2013 έως τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΚΡΕΤΥΚ).Από τον Απρίλιο 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015 ήταν σύμβουλος για θέματα ενέργειας του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά (Απρίλιος 2014-Ιανουάριος 2015).

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 2016 στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας με τον ΔΗΣΥ για την ΙΑ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.Ως βουλευτής, διετέλεσε μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.Παραιτήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2019 λόγω προβλημάτων υγείας.