Οι αναθεωρημένες προθέσεις της Επιτροπής Οικονομικών είναι υπό την αίρεση της Κομισιόν, στην οποία θα απευθυνθούν ξανά οι τεχνοκράτες του Υπουργείου Οικονομικών, για να διαφανεί κατά πόσο συναινεί με τη νέα συμβιβαστική πρόταση. Την ίδια ώρα, τα κόμματα θα μεταφέρουν στα συλλογικά τους όργανα το νέο κείμενο, για να τοποθετηθούν.

Η εκπρόσωπος του Υουργείου Οικονομικών Νάγια Συμεωνίδου είπε στους βουλευτές ότι μια στοχευμένη πρόταση που θα περιλαμβάνει και τα δύο κριτήρια (εμβαδόν και τιμή αγοράς-κατασκευής) ίσως να γίνει αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παράλληλα, δεσμεύθηκε πως το υπουργείο θα μελετήσει τη νέα ενοποιημένη πρόταση και θα τοποθετηθεί εντός των επόμενων ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα ξήλωσαν πάλι για ΦΠΑ κατοικιών-Προς «οροφή» τα 150 τ.μ.

Αφορμή για να υποβληθεί η νέα πρόταση αποτέλεσε η τοποθέτηση του Εφόρου Φορολογίας Σωτήρη Μαρκίδη, ο οποίος πρότεινε στα κόμματα να γίνει ένας συνδυασμός των δύο τροπολογιών, δηλαδή του ΔΗΣΥ, ο οποίος στηρίζονταν μόνο στις αξίες των ακινήτων και των συγκυβερνώντων κομμάτων, η οποία στηρίζονταν σε εμβαδό και αξίες.