Τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου Kamov 27 που έχουν εκμισθωθεί και φέτος από την Δημοκρατία για να ενισχύσουν το έργο της πυρόσβεσης την θερινή περίοδο και τα οποία έφθασαν με τα πληρώματα τους στην Πάφο από τις 11 Μαίου, είναι πλέον επιχειρησιακά πανέτοιμα και ανέλαβαν ήδη δράση.

Μετά τις αναγκαίες διεργασίες ελέγχων και τεχνικής συντήρησης, τα δύο ελικόπτερα έχουν τεθεί στη διάθεση των αρχών της Δημοκρατίας και το Σάββατο εμφανίσθηκαν στον ουρανό της Πάφου για δράση στην περιοχή της Λυσού.

Τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου Kamov 27 από την Ρωσία, τα οποία θα ενισχύουν και φέτος τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Δημοκρατίας βάσει του συμβολαίου εξαγοράς υπηρεσιών που υπογράφτηκε για μια ακόμη χρονιά με την ιδιοκτήτρια εταιρεία. Με τα δύο ελικόπτερα έφθασαν στην Κύπρο 20 άτομα που θα αποτελούν τα πληρώματα τους και το υπόλοιπο τεχνικό προσωπικό. Τα Kamov 27 θα παραμείνουν στην Κύπρο μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.

Τα δύο ελικόπτερα έχουν όπως είναι γνωστό τη βάση τους στο αεροδρόμιο Πάφου, από όπου επιχειρούν βάσει του συντονισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ η διοικητική ευθύνη βάσει του συμβολαίου ανήκει στο Τμήμα Δασών.