Οικονομικά κίνητρα σε αεροπορικές εταιρείες με βάση την πληρότητα των πτήσεων τους, περιλαμβάνονται στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος.
 
Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την επανέναρξη των πτήσεων σε συνάρτηση με το άνοιγμα των αεροδρομίων  και την αεροπορική συνδεσιμότητα της Κύπρου με άλλες χώρες, υπάρχουν δυο στόχοι δήλωσε ο Υπουργός των Μεταφορών Γιάννης Καρούσος στο κρατικό ραδιόφωνο.
 
 
Όπως ανέφερε ο Υπουργός, ο πρώτος στόχος είναι η άμεση επαναφορά της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου με άλλες χώρες δίνοντας κάποια κίνητρα σε αεροπορικές εταιρείες για πτήσεις από χώρες από τις οποίες θα επιτρέπεται, βάσει των διαταγμάτων, να γίνονται πτήσεις προς Κύπρο. Τα οικονομικά κίνητρα θα είναι ανάλογα με την πληρότητα των πτήσεων που θα κατευθύνονται στην Κύπρο. Τα όποια οικονομικά κίνητρα αποφασιστούν, θα δίνονται για πληρότητες άνω του 40%, όπου και μια πτήση δεν είναι ζημιογόνα, και θα προσαρμόζονται αναλόγως για μεγαλύτερες πληρότητες.
 
Ο κ. Καρούσος επισήμανε ότι στόχος είναι να μπουν και χώρες που μέχρι τώρα δεν είχαν απευθείας αεροπορική συνδεσιμότητα με την Κύπρο και που οι συγκυρίες, λόγω της πανδημίας, καθιστούν πλέον προορισμό την χώρα μας. Ο υπουργός, τόνισε πως πρόκληση και δεύτερος στόχος του κυβερνητικού σχεδιασμού είναι να επιτευχθούν απευθείας πτήσεις με χώρες που δεν είχαν την Κύπρο ως προορισμό αλλά και να διατηρηθούν και για την μετά Covid-19 εποχή.
Επίσης ανέφερε ότι αρκετές αεροπορικές εταιρείες ήδη έχουν επιδείξει ενδιαφέρον από την περασμένη εβδομάδα για το σχέδιο αυτό.
 
Τέλος ανέφερε ότι τα οικονομικά κίνητρα δεν έχουν οριστικοποιηθεί, και ότι βρίσκονται ενώπιον του εφόρου κρατικών ενισχύσεων.
 
Philenews/Insider