Διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κατοχικού ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, για προσκόμματα στο άνοιγμα εκταφής στην Αλόα από τον Ελληνοκύπριο εκπρόσωπο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους.

Μιλώντας στο Τρίτο είπε ότι ιδιαίτερα για το θέμα των αγνοουμένων είναι γνωστή η προσήλωση και η αγωνία της πλευράς μας για την ανεύρεση όλων των αγνοουμένων μας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης ότι δεν μπορεί να υπάρχει ένας τέτοιος ισχυρισμός για ένα ανθρωπιστικό ζήτημα και τόνισε ότι το Κυπριακό δεν είναι θέμα των δύο κοινοτήτων.

Ερωτηθείς αν ο Ερσίν Τατάρ ψεύδεται, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είπε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε δεν επιδίδεται σε δημόσιες αντιπαραθέσεις που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν. Ο στόχος είπε είναι η επανέναρξη των συνομιλιών και ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης επαναλαμβάνει ότι ακόμα και αύριο είναι έτοιμος να συναντήσει τον Ερσίν Τατάρ.

Ο κ. Λετυμπιώτης, επιβεβαίωσε ακόμη ότι πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε για το θέμα τηλεφωνικώς με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων με στόχο την άρση του αδιεξόδου.