Υποψήφια δήμαρχος του νέου Δήμου Λευκωσίας ή υποψήφια ευρωβουλευτής. Αυτά είναι τα δύο σενάρια που παίζουν πλέον για την Νατάσα Πηλείδου, σύμφωνα με πληροφορίες μας. Η τέως Υπουργός Ενέργειας εδώ και μέρες είχε ενημερώσει την ηγεσία του ΔΗΣΥ πώς δεν πρόκειται να συνεχίσει ως εκτελεστική διευθύντρια του κόμματος, θέση για την οποία μέχρι στιγμής εκτελούσε εθελοντικά καθήκοντα, περιμένοντας το πράσινο φως από την αρμόδια επιτροπή ελέγχου για το ασυμβίβαστο.

Στην κουβέντα που έκανε με την Αννίτα Δημητρίου, υπήρξε κοινή συνισταμένη για αξιοποίηση της σε πολιτικό ρόλο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, η Νατάσα Πηλείδου δεν αποκλείει ούτε το ενδεχόμενο της δημαρχίας Λευκωσίας, αλλά ούτε και του ευρωκοινοβουλίου, ως ευρωβουλευτής, χωρίς βέβαια να ήταν αυτοί οι λόγοι που αποφάσισε να μην συνεχίσει στη θέση της εκτελεστικής διευθύντριας του ΔΗΣΥ. Η εκλογική αναμέτρηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και για τις ευρωεκλογές θα γίνουν ταυτόχρονα σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα.

Η συζήτηση για τη νέα εκλογική αναμέτρηση που θα έχει ενώπιον της η Πινδάρου, η οποία θα είναι και η πρώτη για τη νέα ηγεσία της, δεν έχει ουσιαστικά ανοίξει σε επίσημο επίπεδο. Για τον νέο δήμο της πρωτεύουσας, όπως αυτός θα εξελιχθεί με την μεταρρύθμιση, αναμένεται ότι θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Εδώ και καιρό ακούγεται το όνομα του τέως Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή, με πληροφορίες από το περιβάλλον του να αναφέρουν ότι ακόμα δεν έχει λάβει τις τελικές αποφάσεις του. Τις προθέσεις του, όμως, δεν έχει ξεκαθαρίσει ούτε ο νυν δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Στα διάφορα πηγαδάκια κυκλοφορούσε και το όνομα του τέως Υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες από το περιβάλλον του, δεν είναι στις σκέψεις του αυτό το σενάριο. Προς το παρόν, αναφέρουν οι πληροφορίες, ο τέως Υπουργός Οικονομικών, μένει αποστασιοποιημένος από τα πολιτικά δρώμενα. Κάποιοι τον ήθελαν και ως υποψήφιο ευρωβουλευτή, όμως υπό αυτά τα δεδομένα και το σενάριο αυτό μοιάζει απομακρυσμένο. Κοινό σημείο όλων, είναι ότι όλοι τους, προέρχονται από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, συνεπώς αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξελίξεις και σε αυτό το κεφάλαιο για την Πινδάρου.

Το κεφάλαιο όμως της μη ανάληψης της θέσης της εκτελεστικής διευθύντριας από την Νατάσα Πηλείδου, πυροδότησε εκ νέου διάφορα σενάρια για την κατάσταση εντός του Δημοκρατικού Συναγερμού. Η ίδια η Νατάσα Πηλείδου, σε δηλώσεις της χθες στο philenews είπε ότι δεν πρόκειται να αναλάβει τελικά τη θέση της εκτελεστικής διευθύντριας του καθώς, «πρόκειται για ένα διεκπεραιωτικό – τεχνοκρατικό ρόλο, χωρίς πολιτική χροιά, οι αρμοδιότητές του οποίου, όπως έχει διαπιστώσει, μπορούν να υπερκαλυφθούν από άλλα πρόσωπα εντός του κόμματος».

Από το περιβάλλον της τέως Υπουργού, αυτό το οποίο αναφέρεται είναι ότι η Νατάσα Πηλείδου έκανε δεύτερες σκέψεις, όταν είδε στην πράξη κάποια πράγματα. Από την μια είχε να διαχειριστεί δύσκολα θέματα, όπως ζητήματα αποχωρήσεων, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του κόμματος και από την άλλη, υπήρχε ένα γενικότερα τοξικό κλίμα το οποίο έχει να κάνει και με τις διαφορετικές τάσεις που επικρατούν εντός του κόμματος. Φαίνεται επίσης να ήταν ενοχλημένη, τουλάχιστον όπως αναφέρουν κάποιες πληροφορίες, από τη συμπεριφορά ατόμων απέναντι της. Είχε επίσης να διαχειριστεί καθημερινά κοινωνικές ομάδες και άτομα με αιτήματα που ζητούσαν συνάντηση στην Πινδάρου.

Η ίδια η Αννίτα Δημητρίου, κληθείσα να σχολιάσει το θέμα ανέφερε ότι παραμένει συνεργάτιδα της και θα αξιοποιηθεί πολιτικά η Νατάσα Πηλείδου. «Στο πλαίσιο της διαδικασίας αναδιοργάνωσης του κόμματος και με βάση τις προτεραιότητες και τις ανάγκες, λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας. Η κ. Πηλείδου, παραμένει στενή συνεργάτιδα και αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για τον ΔΗΣΥ, το οποίο θα αξιοποιηθεί πολιτικά», δήλωσε.