Ενισχύεται η ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας που εξετάζει υποθέσεις ενδεχόμενων παρανομιών για να παρακαμφθούν οι κυρώσεις που επέβαλαν Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένα Έθνη για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Από σήμερα τρία στελέχη της Αστυνομίας έχουν αποσπαστεί στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος Αρχηγείου Αστυνομίας (Υ.Δ.Ο.Ε.).  Όπως είναι γνωστό έχει συσταθεί ειδική ομάδα διερεύνησης, η οποία υπάγεται την εν λόγω υποδιεύθυνση.

Αυτό που διερευνάται μετά και τις αποκαλύψεις στο πλαίσιο της διεθνούς δημοσιογραφικής έρευνας υπό τον τίτλο «Cyprus Confidential» είναι κατά πόσον κυπριακές εταιρικές οντότητες στον τομέα παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, υποβοήθησαν Ρώσους ολιγάρχες με παράνομα μέσα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν μέχρι στιγμή εξετάστηκαν ή εξετάζονται 28 υποθέσεις σε σχέση με ενδεχόμενη παραβίαση κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τον Φεβρουάριο του 2022 σε βάρος της Ρωσίας και επιχειρηματιών που θεωρείται πως τροφοδοτούν την πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου.