Τελεία στο επίμαχο θέμα του ανασχηματισμού έβαλε σήμερα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ύστερα από τον σάλο που είχε προκύψει, προκαλώντας και την παραίτηση του Υφυπουργού Καινοτομίας, Φίλιππου Χατζηζαχαρία.

Μετά από τις σημερινες αποφάσεις του Προέδρου, τέσσερα πρόσωπα – η Άννα Κουκκίδου Προκοπίου, ο Μιχάλης Γιωργάλλας, ο Πέτρος Ξενοφώντος και η Πόπη Κανάρη – αποχωρούν από το κυβερνητικό σχήμα, παραδίδοντας τα χαρτοφυλάκια που κατείχαν στους νέους αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Άμυνας αναλαμβάνει ο Βασίλης Πάλμας, το Υπουργείο Υγείας ο Μιχάλης Δαμιανός, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ο Μάριος Χαρτσιώτης, το Υπουργείο Γεωργίας η Μαρία Παναγιώτου, ενώ, μετά την προχθεσινή παραίτηση του Φίλιππου Χατζηζαχαρία από τη θέση του Υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας, το εν λόγω χαρτοφυλάκιο αναλαμβάνει ο Νικόδημος Δαμιανού.

Tα περισσότερα από τα ονόματα των Υπουργών, που αποχωρούν, είχαν δει το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες, στο πλαίσιο της ονοματολογίας που υπήρξε, για τον επικείμενο ανασχηματισμό, μετά και από τις αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τα δημοσιεύματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί οτι οι τρεις εξ αυτών βρέθηκαν στο επίκεντρο των εξελίξεων με αρνητικό τρόπο το προηγούμενο χρονικό διαστημα. Άννα Κουκκίδου Προκοπίου και Πόπη Κανάρη απασχόλησαν έντονα την επικαιρότητα, η μεν πρώτη ένεκα των επεισοδίων σε Λεμεσό και Χλώρακα, η δε δεύτερη εξαιτίας της αντιπαράθεσης, που υπήρξε, με τη διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη.

Ο Πέτρος Ξενοφώντος βρέθηκε επίσης το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο της δημοσιότητας, ένεκα των εξελίξεων που υπήρξαν, τόσο γύρω από το Εθνικό Σχέδιο Ακάμα, όσο και γύρω από το ζήτημα του χαλλουμιού ως προϊόν ΠΟΠ.