Ο εκάστοτε υπουργός Άμυνας, πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι στην Αθήνα, το οποίο πέραν από την ηθική έχει και την ουσιαστική/πρακτική σημασία. Ο νέος ΥΠΑΜ Βασίλης Πάλμας αναμένεται ότι σύντομα να πραγματοποιήσει τη δική του πρώτη επίσκεψη στην Αθήνα.

Τα δύο υπουργεία Άμυνας, σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα αρχίσουν από εβδομάδας διαβουλεύσεις προκειμένου να καθοριστούν ημερομηνίες πραγματοποίησης της επίσκεψης του ΥΠΑΜ Βασίλη Πάλμα στην Αθήνα.

Λαμβανομένης υπόψη της αλλαγής στη στρατιωτική ηγεσία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων αναμένεται ότι θα ληφθεί κι αυτό υπόψη στον καθορισμό ημερομηνίας.

Χθες ο υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας, μετέβη – ως πρώτη υπουργικη πράξη – στα φυλακισμένα μνήματα, τον τύμβο Μακεδονίτησσας και το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ οπου κατέθεσε στεφάνια στη μνήμη όσων αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Κύπρου.

Στην Αθήνα, το ΚΥΣΕΑ, αποφάσισε την Παρασκευή τη νέα ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό που ξεχωρίζει από τη νέα ηγεσία των ΕΕΔ είναι πως δύο ανώτατοι αξιωματικοί, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Αρχηγός ΓΕΣ, είχαν αμφότεροι περάσει από την Κύπρο και από την ΕΛΔΥΚ.

Νέος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας ανέλαβε ο αντιστράτηγος Δημήτρης Χούπης, Αρχηγός Γενικό Επιτελείου Στρατού ανέλαβε ο αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ο αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού ο αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας.