Μετά το ΔΗΚΟ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κάλεσε και τη Γραμματεία της ΔΗΠΑ για συνάντηση στο Προεδρικό. Η συνάντηση καθορίστηκε για την ερχόμενη Παρασκευή το μεσημέρι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας. Είχε ζητηθεί τις προηγούμενες μέρες από μέρους της ΔΗΠΑ.

Θέμα της συνάντησης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα είναι ο καλύτερος συντονισμός των δύο πλευρών. Όπως άλλωστε ήταν και το θέμα συνάντησης με το ΔΗΚΟ.

Σήμερα ο Πρόεδρος είχε συνάντηση με τους Οικολόγους, οι οποίοι ζήτησαν να τον δουν με αφορμή το θέμα των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην ενημέρωσή του προς τους δημοσιογράφους, είπε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο του προγράμματος του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ποτέ δεν υπήρχαν σύννεφα

Ερωτηθείς αν έχει ξεκαθαρίσει η σχέση μεταξύ Προέδρου της Δημοκρατίας και ΔΗΚΟ μετά και την τελευταία συνάντηση, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η σχέση δεν ήταν ποτέ νεφελώδης για να ξεκαθαρίσει. Ήταν πάντοτε ξεκάθαρη και είναι ακριβώς την περαιτέρω βελτίωση της σχέσης και με τις δυνάμεις που στηρίζουν την Κυβέρνηση, αλλά και με τις πολιτικές δυνάμεις που δεν στηρίζουν την Κυβέρνηση που επιδιώκουμε».

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης υπέδειξε, την ίδια ώρα πως «ως εκτελεστική εξουσία έχουμε μια αποστολή, να υλοποιήσουμε το σύνολο του προγράμματος διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και σε αυτή την προσπάθεια επιβάλλεται η συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων. Σε αυτό το πλαίσιο έγινε η συνάντηση του Προέδρου με τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ, ώστε να βρεθούν τρόποι περαιτέρω βελτίωσης αυτού του συντονισμού και της συνεργασίας, και σήμερα με τους Οικολόγους. Είναι για αυτό τον λόγο που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεσμοθέτησε τον ετήσιο προγραμματισμό των όσων η Κυβέρνηση προτίθεται να προωθήσει στη νομοθετική εξοιυσία το 2024 ώστε έγκαιρα οι θεσμικοί εταίροι της εκτελεστικής εξουσίας που είναι και η νομοθετική εξουσία να γνωρίζουν ποια είναι αυτά τα νομοσχέδια που θα προωθηθούν ενώπιον τους».