Τους εκλεχτούς του κόμματος για τις Ευρωεκλογές επέλεξε σήμερα το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ. Η κάλπη ανέδειξε τους τέσσερις από τους έξι υποψηφίους και συγκεκριμένα νικητές βγήκαν οι Μιχάλης Χατζηπαντέλα, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Λουκάς Φουρλάς, Χρίστος Αγγελίδης.

Πρώτος στις επιλογές των μελών του Πολιτικού Γραφείου για το ευρωψηφοδέλτιο κατετάγη ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα με 92 ψήφους. Ακολουθούν οι Κωνσταντίνος Πετρίδης με 77 ψήφους, ο Λουκάς Φουρλάς με 74 και ο Χρίστος Αγγελίδης με 66 ψήφους. Εκτός κούρσας, έμειναν οι Μάριος Πελεκάνος με 61 ψήφους και Ονησίφορος Ιορδάνου με 32 ψήφους.

Η Χριστιάνα Ξενοφώντος και Ελένη Σταύρου εξασφάλισαν τις άλλες δύο θέσεις στο ψηφοδέλτιο, μέσω του εσωτερικού κανονισμού και των ποσοστόσεων, που ισχύουν για τις γυναίκες και τους νέους κάτω των 35 ετών. Υπενθυμίζουμε ότι λίγες μόνο ώρες από την εκλογική αναμέτρηση ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου, ο βουλευτής του κόμματος Κυριάκος Χατζηγιάννης απέσυρε το ενδιαφέρον του.

Nωρίτερα η πρόεδρος του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου, στην ομιλία της στη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, έστειλε μήνυμα νίκης και ενότητας. Αναφερόμενη στην επικρατούσα εσωστρέφεια, κάλεσε τα μέλη να αφήσουν πίσω τις αντιπαραθέσεις που ταλανίζουν το κόμμα από τις προεδρικές εκλογές. Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε αυτούς που επιθυμούν να περάσουμε στη δεύτερη θέση. «Να μην επιτρέψουμε σε όσους εμβόλιμα προσπαθούν να δημιουργήσουν περιρρέουσα ότι ο ΔΗΣΥ έχει κολλήσει στην εσωστρέφεια και θα περάσει στη δεύτερη θέση να γευτούν τη δικαίωση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Στον Συναγερμό αγαπητοί και αγαπητές μάθαμε να μιλάμε ανοικτά ακόμη και να διαφωνούμε ανοικτά, ξέρουμε όμως πολύ καλά την κρίσιμη στιγμή να ενεργοποιούμε εσωτερικούς μηχανισμούς αυτοάμυνας και να γινόμαστε ένα αρραγές μέτωπο, για να πετύχουμε την αποστολή μάς», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η Πρόεδρος του κόμματος επεσήμανε ότι αν για κάτι δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς τον ΔΗΣΥ αυτό είναι το όραμα, κάνοντας ειδική μνεία στη συμβολή του ΔΗΣΥ στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου και στις ευρωπαϊκές παρακαταθήκες του κόμματος, ενώ υπογράμισε ότι σήμερα το κόμμα αποτελεί τη μόνη επιλογή απέναντι στην άνοδο της Aκροδεξιάς και τη δημαγωγία της Αριστεράς.

Στη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, η Αννίτα Δημητρίου είχε προτείνει στον αντιπρόεδρο και βουλευτή του κόμματος Γιώργο Κάρουλλα να είναι υποψήφιος του ΔΗΣΥ για τον Δήμο Λάρνακας, παρά τη μη συγκατάθεση του ιδίου. Ο κ. Κάρουλλας, όμως, όπως αναμενόταν, απέρριψε την πρόταση αυτή. Σε μήνυμα που απέστειλε προς τα μέλη του κόμματος, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ευγενικά απορρίπτω την πρόταση, όπως είχα αναφέρει επανειλημμένα στις συζητήσεις, μέχρι και μία ώρα πριν τη σύγκληση του Πολιτικού Γραφείου σήμερα και συνεχίζω να υπηρετώ ως αντιπρόεδρος και βουλευτής Αμμοχώστου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου παρευρεύθησαν, μεταξύ άλλων, ιστορικά και ηγετικά στελέχη του κόμματος όπως ο Νίκος Αναστασιάδης, ο Ιωάννης Κασουλίδης, o Xάρης Γεωργιάδης κι ο Παναγιώτης Δημητρίου, ενώ αισθητή ήταν η απουσία του τέως Προέδρου του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, o οποίος επέλεξε να βρεθεί στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου διεξάγονται οι εργασίες της Κοινοβουλευτικής Ακρόασης 2024.