Σε κινήσεις που δείχνουν ότι στοχεύει στη δεξαμενή του ΔΗΣΥ, επενδύοντας στα εσωκομματικά προβλήματα που είχε και έχει να διαχειριστεί η ηγεσία της Πινδάρου, προχωρεί η κυπριακή ακροδεξιά.

Το ΕΛΑΜ πέραν από την επιδίωξη κανονικοποίησης του στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου, δείχνει πώς κινείται με συγκεκριμένη πλέον τακτική. Από την μια προσεγγίζει άτομα με κοινωνική ή πολιτική αποδοχή για το ψηφοδέλτιο του και από την άλλη δείχνει πώς επιβουλεύεται να πάρει τον ρόλο της «άλλης» δεξιάς στον κυπριακό πολιτικό σκηνικό, χτυπώντας πλέον τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Μετά την ανακοίνωση του Παύλου Ιωάννου ως αριστίνδην υποψήφιου ευρωβουλευτή, το ΕΛΑΜ προσέγγισε τον μέχρι πρόσφατα αντιπρόεδρο του ΔΗΣΥ Μάριο Πελεκάνο προτείνοντας του συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του.

Πρόκειται ασφαλώς για μία κίνηση η οποία δείχνει τις προθέσεις του κόμματος της κυπριακής ακροδεξιάς η οποία φαίνεται πλέον ότι θέλει να κινηθεί κατά του κόμματος που καθιερώθηκε ως ο εκφραστής της κυπριακής δεξιάς, δηλαδή του ΔΗΣΥ. Είναι φανερό επίσης ότι επενδύσει στη δυσαρέσκεια ή την απογοήτευση συναγερμικών για να αποκομίσει όφελος στην κάλπη.

Τυχόν θετική απάντηση του Μάριου Πελεκάνου στην προσέγγιση του ΕΛΑΜ αναμένεται ότι θα προκαλέσει πολλές και έντονες συζητήσεις και αναταράξεις, αφού πέραν της ιδιότητας ως αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ, είναι και πρώην πολιτειακός αξιωματούχος καθώς ήταν ο τελευταίος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επί διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος ο Μάριος Πελεκάνος δεν έδωσε μέχρι στιγμής κάποια απάντηση προς το ΕΛΑΜ. Αναμένεται ωστόσο, να απαντήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όταν θα επιστρέψει από το εξωτερικό όπου βρίσκεται, οπόταν θα ξεκαθαρίσει και όλο σκηνικό.

Ως γνωστό, ο Μάριος Πελεκάνος είχε εκφράσει ενδιαφέρον για να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ. Δεν κατάφερε όμως να εξασφαλίσει συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο στις εκλογές που έγιναν στο Πολιτικό Γραφείο. Ακολούθησε παραίτηση του, επικαλούμενος λόγους ευθιξίας.

Επανήλθε μετά με γραπτή δήλωση του, στην οποία εξηγούσε ότι η παραίτηση του δεν οφειλόταν στο αποτέλεσμα της κάλπης αλλά στα όσα έγιναν στο παρασκήνιο, όπως υποστήριζε. «Η απόφαση μου για παραίτηση είναι οριστική και το επόμενο διάστημα θα πούμε περισσότερα για τους λόγους της παραίτησής μου από τη θέση του αντιπροέδρου του Συναγερμού», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. Μέσα από την τοποθέτηση του άφηνε ξεκάθαρα αιχμές για παιχνίδια που παίχθηκαν εις βάρος του, χωρίς ωστόσο να προβεί σε λεπτομέρειες.

Αυτό το οποίο σημειώνεται είναι ότι και ο τέως Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου, θεωρείται ότι πρόσκειται στον χώρο του ΔΗΣΥ και το όνομα του συζητείτο και για να είναι υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές. Για αυτό και η υποψηφιότητα του με τον ΕΛΑΜ προκάλεσε ήδη αρκετές συζητήσεις.

Μαζικές ροές προς το ΕΛΑΜ από το ΔΗΣΥ, ερμηνεύεται από πολλούς ως άνοιγμα του δρόμου προς το ΑΚΕΛ για κατάληψη της πρωτιάς.

>> Αντίδραση από ΔΗΣΥ

Κληθείσα να σχολιάσει τις πληροφορίες για τον Μάριο Πελεκάνο και το ΕΛΑΜ η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Ξένια Κωνσταντίνου από την τηλεόραση του ALPHA ανέφερε πως ο κ. Πελεκάνος παραμένει μέλος του κόμματος.

«Δεν έχω οτιδήποτε επίσημο υπόψη μου, έχω ακούσει αυτή τη φήμη μόλις σήμερα. Θα πρέπει πρώτα ο ίδιος να μιλήσετε μαζί του για να δούμε αν όντως ευσταθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά λέγοντας πως δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση του ΔΗΣΥ μέχρι στιγμής.

Ερωτηθείσα για το τι θα σημαίνει αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες τότε θα τροχοδρομηθούν όλες οι διαδικασίες.

«Ήδη η Πρόεδρος έχει ζητήσει από το Οργανωτικό να επικοινωνήσει με οποιονδήποτε είναι υποψήφιος με άλλη παράταξη για να επικοινωνήσει την απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου», πρόσθεσε, λέγοντας πως υπάρχουν πρόσωπα που εμπίπτουν σε αυτή τη λίστα.