Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου για την ένταξη του Μάριου Πελεκάνου στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, κάνοντας λόγο για ανταπόκριση σε όσα το ΕΛΑΜ έχει ως πολιτικές θέσεις και επιδιώκει να εφαρμόσει για την Κύπρο. Υπογράμμισε δε, πως ο κ. Πελεκάνος εντάσσεται στο ΕΛΑΜ όχι μόνο για τις ευρωεκλογές.

Σε παρέμβασή του στον ΑΝΤ1 ο κ. Χρίστου, ανέφερε πως ο Μάριος Πελεκάνος, σε αρκετά ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, το δημογραφικό, είχε παρόμοια προσέγγιση. Ο κ. Πελεκάνος, έχει την πολιτική ωριμότητα και την οξυδέρκεια να παίρνει αποφάσεις για τον εαυτό του και για το πολιτικό του μέλλον, σημείωσε μεταξύ αλλων ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ.

Η πρόσκληση του ΕΛΑΜ είναι ανοιχτή και απευθύνεται στους πάντες οι οποίοι πιστεύουν ότι τα όσα πρεσβεύει και επιδιώκει το κόμμα είναι σωστά και είναι πρόθυμοι να ενταχθούν σε αυτόν τον πολιτικό αγώνα, ανέφερε ο κ. Χρίστου.

Εξάλλου, ο Χρίστος Χρίστου διέψευσε ότι ο Μάριος Πελεκάνος, εντάχθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ εξαιτίας της πικρίας του για την μη συμπερίληψή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, τονίζοντας πως ο ίδιος πάντα είχε τις δικές του απόψεις, τις οποίες εξέφραζε κατά καιρούς και ίσως στο ΕΛΑΜ να βρήκε τον φυσικό του χώρο.