Πόλεμο διασποράς fake news εις βάρος του από πλευράς ΕΛΑΜ καταγγέλλει ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Η βουλεύτρια Λεμεσού του ΔΗΣΥ και αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου Φωτεινής Τσιρίδου, με βίντεο που ανέβηκε από την Πινδάρου απαντά στο ΕΛΑΜ με τις θέσεις του κόμματος σε Κυπριακό, Μεταναστευτικό, Οικονομία και κοινωνικά θέματα, τονίζοντας πώς ο ΔΗΣΥ έχει θέσεις να προτείνει σε αντίθεση με το ΕΛΑΜ.

«Απέναντι στη προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση που κάποιοι επιχειρούν οργανωμένα καθημερινά εμείς θα επαναλαμβάνουμε τις θέσεις και τις αρχές μας.

Και αφού ρωτηθήκαμε επαναλαμβάνουμε πως ναι δεν έχουμε καμία πολιτική ταύτιση με το ΕΛΑΜ και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι πάντες!»

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, πρόσφατα σε παρέμβαση του στα ΜΚΔ ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Σωτήρης Ιωάννου προέβη για άλλη μια φορά σε fake news, σε ανακρίβειες και παραπληροφόρηση.

«Και απαντούμε: Στο Κυπριακό θέλουμε όντως λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που δεν είναι η θέση της Τουρκίας, όπως ανιστόρητα αναφέρει το ΕΛΑΜ, αλλά η διαχρονική θέση της πλευράς μας, λύση που όλοι οι Κύπριοι Πρόεδροι προσπάθησαν να φέρουν. Εμείς προτείνουμε λύση που εξασφαλίζει την επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού στις εστίες του. Αυτοί τι προτείνουν;», διερωτάται.

Σε ο,τι αφορά το Μεταναστευτικό σημειώνει ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός «δεν πολιτεύεται με ευχολόγια και με μισαλλόδοξες και ακραίες συμπεριφορές όπως κάνει το ΕΛΑΜ. Ο ΔΗΣΥ είναι η μόνη πολιτική δύναμη με απτές προτάσεις όπως την αλλαγή του ευνοϊκού καθεστώτος περιοχών της Συρίας για μείωση των μεταναστευτικών ροών και με τη βοήθεια της Ευρωπαικής Ένωσης που συνδράμει στις προσπάθειες μας και υπάρχουν πλέον συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα που τα βιώνουν στην καθημερινότητα τους οι πολίτες. Μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που το ΕΛΑΜ δεν πιστεύει και θέλει να διαλύσει από μέσα. Θα τους αφήσουμε;», διερωτάται.

Και συνεχίζει λέγοντας: «Όταν μιλά το ΕΛΑΜ για θέματα οικονομίας ας διερωτηθεί γιατί συμπορεύτηκε με ΑΚΕΛ στην οριζόντια προσέγγιση για εκποιήσεις και ψήφισαν μαζί και μετά να μας κάνουν και μαθήματα οικονομίας; σίγουρα εμείς αποδείξαμε αν μπορούμε οικονομικά να προστατεύσουμε τους πολίτες και την χώρα μας».

Τέλος, η Φωτεινή Τσιρίδου σημειώνει πώς, «όσον αφορά τα κοινωνικά θέματα απαντάμε ναι: Ο ρατσισμός, ο σεξισμός, η μισαλλοδοξία και ο περιορισμός της ελευθερίας της άποψης δεν αρμόζει ούτε στον Δημοκρατικό Συναγερμό διαχρονικά ούτε στους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Ελληνικός πολιτισμός και η Δημοκρατία που γεννήθηκε μέσα από τον Ελληνισμό ήταν πάντα αποδεκτική στους αδύνατους και πάντα περιόριζε τις ακραίες φωνές».