Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο με τους έξι υποψήφιους της για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, η Δημοκρατική Παράταξη.

Η συνεδρία του Πολιτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο νέο συνεδριακό χώρο, που δημιουργήθηκε εντός των κεντρικών γραφείων της ΔΗΠΑ για να φιλοξενεί όλες τις ανάγκες της λειτουργίας της Παράταξης και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 200 άτομα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή, μέσα σε ιδιαίτερα ζεστό και ενθουσιώδες κλίμα, εγκρίθηκαν ομόφωνα οι έξι υποψηφιότητες της ΔΗΠΑ-Συνεργασία για τις επερχόμενες εκλογές ανάδειξης μελών στον Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η συνεδρία του Πολιτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο νέο συνεδριακό χώρο, που δημιουργήθηκε εντός των κεντρικών γραφείων της ΔΗΠΑ για να φιλοξενεί όλες τις ανάγκες της λειτουργίας της Παράταξης και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 200 άτομα.

Μέσα σε ιδιαίτερα ζεστό και ενθουσιώδες κλίμα, εγκρίθηκαν ομόφωνα οι έξι υποψηφιότητες της ΔΗΠΑ-Συνεργασία για τις επερχόμενες εκλογές ανάδειξης μελών στον Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επίσημα πλέον, οι Θέμις Ανθοπούλου, Μάριος Ελευθερίου, Μαρίνος Κλεάνθους, Παντελής Ποιητής, Αλέκος Τρυφωνίδης και Μάριος Χαραλαμπίδης συνθέτουν την πρόταση της Δημοκρατικής Παράταξης προς τους συμπολίτες μας.

Ο Γραμματέας της Παράταξης, κ. Αντώνης Ρουσάκης, χαρακτήρισε τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές ως μια πολύ ξεχωριστή ομάδα γεμάτη ποιότητα, με ισχυρή προσωπικότητα, με ήθος και φρεσκάδα, που έχει τις δυνατότητες και τα φόντα να οδηγήσει τη ΔΗΠΑ στα έδρανα της Ευρωβουλής.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Ρουσάκης ανέφερε ότι «..Για εμάς στη ΔΗΠΑ η 9η Ιουνίου δεν είναι απλά μια μέρα εκλογών. Η 9η Ιουνίου είναι η απόδειξη ότι η ΔΗΠΑ ήρθε για να μείνει. Είναι η απόδειξη ότι η ΔΗΠΑ μεγάλωσε και θα μεγαλώσει ακόμη παραπάνω. Είναι η απόδειξη ότι η ΔΗΠΑ ήρθε να προσφέρει και ήδη προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, κ Μάριος Καρογιάν, στη δική του τοποθέτηση έκανε μια ιστορική αναδρομή στους εκλογικούς αγώνες που έδωσε η Παράταξη μέχρι σήμερα, χαρακτηρίζοντας ως ήρωες τους υποψηφίους που είχαν επιλεχθεί το 2019 να δώσουν την πρώτη μάχη των Ευρωεκλογών για τη ΔΗΠΑ.

Ήταν τιτάνια η προσπάθεια, ανέφερε ο κ. Καρογιάν, να αντιπαραβάλουν πολιτικές θέσεις και επιχειρήματα για την παράταξη, όταν απέναντι τους είχαν μια οργανωμένη κατάσταση και κατευθυνόμενα τεχνολογικά εργαλεία, που αντί να αποτυπώνουν και να παρουσιάζουν τάσεις και αντιλήψεις της κοινωνίας, τύγχαναν χρησιμοποίησης για να διαμορφώσουν αυτές τις τάσεις και να τις καθοδηγήσουν, κάτι που δυστυχώς συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. «Και ενώ όλοι μας έλεγαν ότι δεν θα υπερβούμε το 0.6% στις εκλογές, η ΔΗΠΑ ήταν ο νικητής των εκλογών του 2019 με 3.8%, κάτι που της επέτρεψε να καθιερωθεί στην πολιτική σκηνή και να συμμετέχει στο Εθνικό Συμβούλιο.»

Ο κ. Καρογιάν, ανέδειξε την ανάγκη η ΔΗΠΑ να εκπροσωπηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην πολιτική ομάδα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών, που είναι η 3η πολιτική δύναμη της Ευρώπης, αφού εκεί εντοπίζεται ένα κενό για τη χώρα μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Αυτό το κενό, έτυχε εκμετάλλευσης στο παρελθόν και δόθηκε η ευκαιρία να παρεισφρήσουν θέσεις και τάσεις ενάντια στη χώρα μας και στο εθνικό μας ζήτημα. Με την ένταξη όμως της ΔΗΠΑ στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, σταδιακά η εικόνα βελτιώθηκε, η έντονη δράση και αλληλεπίδραση της Παράταξης μας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο απέδωσε, και πρόσφατα πετύχαμε να έχουμε υποστήριξη, σημαντικές πολιτικές διακηρύξεις και υποστήριξη από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, που δεν είχαμε ποτέ προηγουμένως.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ως Παράταξη θα στοχεύσουμε σε πολιτικές θέσεις που να είναι νούσιμες και συγκροτημένες και θα στοχεύουν τα καίρια προβλήματα των συμπολιτών μας στην καθημερινότητα. Συγκεκριμένα, σημείωσε, ότι θα στοχεύσουμε να δώσουμε λύσεις για το κόστος της ενέργειας, το κόστος του χρήματος (επιτόκια-ακρίβεια), το μεταναστευτικό και κοινωνικά ζητήματα που συγκεντρώνονται στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και κάποιων ειδικών ομάδων, όπως ΑΜΕΑ, άτομα με αναπηρίες, άτομα με αυτισμό και άλλες.

Ο Πρόεδρος Καρογιάν, σημείωσε ότι οι εκλογές για εμάς είναι σημαντικές γιατί ως Παράταξη έχουμε Ευρωπαϊκό προφίλ και ιδρυθήκαμε για να διαδραματίσουμε σοβαρό και ρυθμιστικό ρόλο στα κομματικά δρώμενα του τόπου. Είμαστε Παράταξη πατριωτική, υπεύθυνη και διεκδικητική, που ξέρει το μέτρο, ανάμεσα σε μια πολιτική σκηνή που δυστυχώς η λογική και τα επιχειρήματα μπαίνουν στην άκρη και επικρατούν ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα.  

Εμείς ως Παράταξη, ανέφερε ο κ. Καρογιάν, «δεν θυσιάζουμε το μέλλον και την προοπτική του τόπου για λίγους ψήφους, ούτε συντασσόμαστε με ανεύθυνες πολιτικές και εύηχα συνθήματα, που επικρατούν στην παρούσα φάση. Η Δημοκρατική Παράταξη δεν συνθηκολογεί, δεν πολιτεύεται με ατάκες, αλλά δουλεύει ακούραστα, με λογική και με μέτρο, για το καλό του τόπου».