Στο στίγμα που δίνει η Αριστερά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ότι οι Τοπικές Αρχές μπορούν ν’ αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα και δημιουργικής δράσης για την επίλυση των προβλημάτων του λαού, αναφέρθηκε σε χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου σε εκδήλωση που διοργανώθηκε με θέμα «30 χρόνια Δήμος Γεροσκήπου και η διαχρονική προσφορά του ΑΚΕΛ», στην αίθουσα του Β Δημοτικού Σχολείου Γεροσκήπου, στο πλαίσιο της οποίας τιμήθηκαν οι δύο πρώην Δημάρχοι της Γεροσκήπου, Μενέλαος Χριστοδούλου, πρώτος Δήμαρχος και Τάσος Κούζουπος.

Απόψε είπε ο κ. Στεφάνου, «τιμούμε ανθρώπους που μας τίμησαν με την παρουσία, την προσφορά και τη δράση τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη Γεροσκήπου. Τιμούμε την ιστορία και την πορεία του καθενός ξεχωριστά αλλά και την Ιστορία όπως την έγραψαν οι δυνάμεις της προόδου, στη γεμάτη έργο πορεία της Αριστεράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Τιμούμε ανθρώπους που έβλεπαν μπροστά και θέλησαν να μετατρέψουν τη Γεροσκήπου σε κέντρο δημιουργίας με κοινωνική αναφορά, πολιτιστική δράση, σε κέντρο ανάπτυξης για την περιοχή ολόκληρη».

Σ’ αυτή την προσπάθεια κορυφαίας σημασίας, συνέχισε, υπήρξε η συμβολή των δύο πρώην Δημάρχων, του Μενέλαου Χριστοδούλου, του πρώτου Δήμαρχου Γεροσκήπου αλλά και του Τάσου Κούζουπου. Η μακρά τους πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Γεροσκήπου άφησε πίσω της έργα και υποδομές που άλλαξαν προς το καλύτερο τη ζωή των δημοτών, συμπλήρωσε. Ασφαλώς, όπως είπε, τίποτε απ’ όλα όσα έγιναν δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την στήριξη των συνεργατών τους, της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ, των δημοτικών συμβούλων αλλά και των σχολικών εφόρων.

Αυτό συνέχισε ο κ. Στεφάνου  που ένωσε και έκανε μια δυνατή ομάδα όλους αυτούς τους ανθρώπους, είναι τ’ όραμα που έγινε πρόγραμμα. Τ’ όραμα της ανάπτυξης της Γεροσκήπου σε διάφορα επίπεδα, το οποίο πίστεψε πρώτη η Αριστερά και έβαλε μπροστά για να το κάνει πράξη, συμπλήρωσε.

Είπε ακόμη πως για να το πετύχει «έπρεπε πρώτα να πείσει αλλά και ν’ αποκρούσει τις δυνάμεις της συντήρησης, που βολεμένες μέσα στα προνόμια και την κυριαρχία τους, δεν ήθελαν τίποτε ν’ αλλάξει προς όφελος του συνόλου, ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας», προσθέτοντας πως «αυτοί συνήθως περιορίζονται στην εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων».

Ανέφερε σειρά έργων, που έγιναν, όπως Κέντρο ενηλίκων, εξωραϊσμός του Δήμου, επιδιόρθωση και ανάπτυξη του οδικού δικτύου, Πολυδύναμο Κέντρο Εξυπηρέτησης Παιδιών, έργα υποδομής στο παραλιακό μέτωπο, κολυμβητήριο, αθλητικό κέντρο, πλατεία Γεροσκήπου  

Αναφερόμενος στο στίγμα που δίνει η Αριστερά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είπε πως «οι τοπικές αρχές μπορούν ν’ αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα και δημιουργικής δράσης για την επίλυση των προβλημάτων του λαού. Στο στεγαστικό, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στην στήριξη όσων έχουν ανάγκη, στην ανάπτυξη της πολιτιστικής δραστηριότητας, στη δημιουργία υποδομών, στις μικρές και μεγάλες απαιτήσεις που βάζει μπροστά μας η καθημερινότητα».

Σε σχέση με την υλοποίηση της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είπε ότι αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση.

Ακολούθως αναφέρθηκε και στον Νίκο Παλιό, υποψήφιο Δήμαρχο του Δήμου Ανατολικής Πάφου που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ αναφέροντας πως είναι ένας άνθρωπος ήδη καταξιωμένος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το ήδη πλούσιο βιογραφικό του είναι εχέγγυο ότι αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να τεθεί επικεφαλής της νέας εποχής.

Εξίσου αξιόμαχο είναι και το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ Αριστερά Κοινωνική Συμμαχία το οποίο περιλαμβάνει ανθρώπους καταξιωμένους και δραστήριους, με όρεξη και ενθουσιασμό για δουλειά και προσφορά στην τοπική κοινωνία, συμπλήρωσε. Επεσήμανε επίσης πως το  διακύβευμα των επόμενων εκλογών, Δημοτικών και Ευρωεκλογών, είναι ακριβώς αυτό. «Να ενισχυθούν οι δυνάμεις που αντιλαμβάνονται ότι τώρα είναι η ώρα να βρεθούν στο προσκήνιο οι ανάγκες και τα αιτήματα της κοινωνίας. Ότι τώρα είναι η ώρα για τους πολλούς και όχι για τους λίγους και προνομιούχους, την πλειοψηφία της κοινωνίας που αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα, ψάχνει λύσεις, χρειάζεται μέτρα και πολιτικές που να την στηρίζουν».

Επίσης ο Θεοχάρης Χαρή Επαρχιακός Οργανωτικός Γραμματέας  του ΑΚΕΛ Πάφου σε χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανέφερε πως για το ΑΚΕΛ η Τ.Α. αποτελεί διαχρονικά έπαλξη αγώνα για βελτίωση της ποιότητας της ζωής, των πολιτών και της καθημερινότητας των τοπικών κοινωνιών, υπό το πρίσμα ενός προοδευτικού και φιλολαϊκού προσανατολισμού.

ΚΥΠΕ