Ρόλο και λόγο στο γνωστό Κέντρο Αριστείας (CYENS) που χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ο Ερχάν Ραΐφ, διευθύνων σύμβουλος της «Turkish Bank», μιας από τις σημαντικότερες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στα κατεχόμενα.

Το θέμα, που προκαλεί σοβαρά ερωτήματα, έφερε στο φως το «Economy Today» η συντακτική ομάδα του οποίου ζήτησε εξηγήσεις από το ίδιο το CYENS. Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή, Γιώργο Χρυσάνθου, δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στην παρουσία του Erhan Raif, ο οποίος διορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο με σκοπό να προσφέρει σε θέματα επιχειρηματικότητας, τεχνολογίας και καινοτομίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου του CYENS είναι ο δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος επίσης θα πρέπει να εξηγήσει το σκεπτικό του διορισμού του Ραΐφ στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο του Κέντρου. Κατά τα άλλα, δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη εξήγηση για την έκπληξη που προκαλεί η συσχέτιση του CEO της Turkish Bank σε ένα Κέντρο Αριστείας που χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο ίδιος ο κατοχικός ηγέτης δήλωνε τον περασμένο Ιούλιο από το Λονδίνο και συνοδευόμενος από τον Ερχάν Ραΐφ, πως η Turkish Bank αποτελεί «σοβαρό πλεονέκτημα» για το ψευδοκράτος και γέφυρα μεταξύ της «ΤΔΒΚ» και του Ηνωμένου Βασιλείου. Τι δουλειά έχει αυτός ο άνθρωπος στο Κέντρο Αριστείας; Ο διορισμός έγινε εις γνώσιν του Υφυπουργείου Καινοτομίας; Δεν έβρισκαν άλλον να διορίσουν;

ΑΛ.ΜΙΧ.