Πληθαίνουν τα παράπονα και οι επιστολές, που λαμβάνουμε από πολίτες, για τον τρόπο λειτουργίας των καμερών στα φώτα τροχαίας.

Χαρακτηριστικά είναι όσα καταγγέλλει πολίτης, σε επιστολή, για τον τρόπο λειτουργίας των σταθερών καμερών στις δύο διασταυρώσεις στη Λεμεσό, οι οποίες, όπως καταγγέλλει, εργάζονται ασταμάτητα, φωτογραφίζοντας συνέχεια, όσους κάνουν στροφή δεξιά.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πολίτης:

«Είσαι στα φώτα και είναι κόκκινο. Περιμένεις. Ανάβει το πράσινο βέλος στο απέναντι φανάρι. Μπαίνεις σε πορεία στροφής στα δεξιά. Ξαφνικά το βέλος σβήνει και παραμένι το κόκκινο (στρογγυλό φως) για 4 ολόκληρα δευτερόλεπτα.

Εσύ είσαι σε πορεία στροφής δεξιά. Πρακτικά περνάς με κόκκινο και αμέσως οι κάμερες σε φωτογραφίζουν. Και μετά ανάβει το κίτρινο και τελικά το πράσινο (στρογγυλά φώτα) κι επιτρέπεται και πάλι να στρίβεις δεξιά.

Ένα τεχνικό πρόβλημα που δίδει νόμιμα το δικαίωμα στις κάμερες να σε φωτογραφίσουν και να πέσουν τα 300 ευρώ! Σταματήστε τους είναι παράνομοι!».

Την ίδια ώρα πολυάριθμες είναι οι αναφορές για τοποθέτηση κινητών καμερών σε σημεία- παγίδες, όπως για παράδειγμα σε δρόμους, όπου υπάρχει συχνή εναλλαγή του ορίου ταχύτητας από 50 χλμ σε 30 χλμ κι είναι πολύ εύκολο να ξεφύγεις λίγο από το επιτρεπόμενο όριο.

Ν.ΚΟΥΡ