Μάθαμε ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης υποστηρίζει τον διαχωρισμό της κοσμικής πολιτείας από την Εκκλησία.

Στην Κύπρο, όπου ο υπουργός Παιδείας εγκρίνεται ατύπως από τον εκάστοτε αρχιεπίσκοπο, δεν τολμά κανείς να ζητήσει κάτι τέτοιο. Ο επικίνδυνα γραφικός μητροπολίτης Μόρφου, με τις γνωστές απόψεις για την ομοφυλοφιλία, έχει λόγο για το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία. Κάνει μάλιστα και την… παραχώρηση να έχουν το δικαίωμα οι μαθητές να το επιλέγουν και να μην είναι υποχρεωτικό. Εναντίον του μαθήματος τάχθηκε και ο μητροπολίτης Πάφου Τυχικός.

Ο αρχιεπίσκοπος βέβαια δήλωσε ότι είναι υπέρ, αλλά με προϋποθέσεις… Το θλιβερό είναι ότι με τον Μόρφου και τον Τυχικό συμφωνούν 13.000 γονείς, οι οποίοι υπογράφουν και σχετική επιστολή.

Να συμπεράνουμε ότι όλοι αυτοί προτιμούν τα παιδιά να είναι απροστάτευτα και ανίδεα μπροστά στον κίνδυνο σεξουαλικής κακοποίησης (έχουμε πολύ συχνά τέτοιες περιπτώσεις), παρά να μάθουν δυο-τρία πράγματα για το σώμα τους και το σεξ, από αυτά που δεν εγκρίνουν κάποιοι θλιβεροί ιεράρχες και πολλοί ακόμα αστοιχείωτοι συμπολίτες μας;
Π.Μ