Τον διορισμό της Gabrielle Louise Mclntyre για τη διερεύνηση των ισχυρισμών εναντίον του, όπως αυτοί περιέχονται στο βιβλίο «Κράτος Μαφία» του Μακάριου Δρουσιώτη, χαιρετίζει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Σε ό,τι αφορά το βιβλίο ο ίδιος κάνει λόγο για ψευδείς και ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς μιας αναπαραγόμενης μυθοπλασίας που τον φέρει ως εμπλεκόμενο σε πράξεις διαφθοράς.

Όπως επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή του ο Νίκος Αναστασιάδης το πόρισμα θα πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα.

Περαιτέρω, σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς Δρουσιώτη για εκφοβισμό του, ο τέως Πρόεδρος σημειώνει πως πρόκειται για νέο εύρημα του ιδίου ενόψει των αποκαλυπτηρίων του, ενώ υποδεικνύει πως το μόνο που θα πρεπει να τον φοβίζει είναι η αλήθεια και τα όσα ψευδώς και επί σκοπώ κατέγραψε στα βιβλία του.

Επιπλέον, ο τέως Πρόεδρος αναφέρει πως θα πρέπει να φοβίζουν τον Μακάριο Δρουσιώτη οι εκ προθέσεως διαστρεβλώσεις κειμένων, αντιφατικών και αναληθών ισχυρισμών και αυτοδιαψεύσεων, αλλά και τα όσα τεκμήρια θα κατατεθούν στην Επιτροπή και στο Δικαστήριο, που καταρρίπτουν ένα προς ένα τα κακόβουλα και συκοφαντικά ψεύδη του.

«Είμαι βέβαιος, πως ως λάτρης της αλήθειας, θα έχει και την τόλμη να εκθέσει τα μυθεύματά του τόσο στην Επιτροπή κατά της Διαφθοράς όσο και στο Δικαστήριο. Εν αναμονή της έρευνας περιορίζομαι στα ελάχιστα», καταλήγει ο Νίκος Αναστασιάδης.