Η επιστροφή των μαθητών σε ασφαλή σχολεία είναι ένα από τα θέματα που κάθε χρόνο απασχολεί τους αρμόδιους φορείς. Από πλευράς του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, σημείωσε πως δεν θα πρέπει να συνδέονται τα έργα που γίνονται στα σχολεία με την ασφάλεια μαθητών.
 
«Είπαμε ότι τα σχολεία μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός, υπάρχει συνεχής ανάπτυξη, κτηριολογικές βελτιώσεις, αλλά δεν πρέπει αυτά όλα να συνδέονται με την ασφάλεια των παιδιών», δήλωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως τα σχολεία είναι έτοιμα να λειτουργήσουν.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό, η στελέχωση έχει ολοκληρωθεί ενώ κάποιες έκτακτες μετακινήσεις και τοποθετήσεις αναμένονται από βδομάδας. Αναφορικά με το διδακτικό υλικό, ο κ. Χαμπιαούρης δήλωσε ότι κάποια από τα βιβλία έχουν αποσταλεί, άλλα αποστέλλονται και εκείνα από την Ελλάδα έχουν φτάσει.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτο κουδούνι με εργοτάξια
 
Στο μεταξύ, ο υπουργός Παιδείας ρωτήθηκε και για το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου, καθώς, όπως έγραψε τη Δευτέρα ο «Φ», το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε για τις εισηγήσεις των φορέων έχει εκπνεύσει.
 
Σύμφωνα με τον κ. Χαμπιαούρη, η προθεσμία έληγε τη Δευτέρα αλλά ακόμη δεν έχει μιλήσει με τον επικεφαλής της Επιτροπής που ετοίμασε το σχέδιο, για να ενημερωθεί ποιοι έχουν υποβάλει εισηγήσεις. «Είμαι σίγουρος, όμως, ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι εντός των ημερών θα δώσουν τις εισηγήσεις τους και θα συνεχίσει ο διάλογος», σημείωσε ο υπουργός.