Την 3η πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων στο Σχέδιο Παροχής Κινήτρων για την Απασχόληση Νέων Ηλικίας 15 μέχρι 29 ετών που βρίσκονται εκτός Απασχόλησης, Εκπαίδευσης ή Κατάρτισης  ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, τo Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοίνωσε την 3η Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων, στο πλαίσιο του Σχεδίου Χορηγιών, «Σχέδιο Παροχής Κινήτρων για την Απασχόληση Νέων Ηλικίας 15 μέχρι 29 ετών που βρίσκονται εκτός Απασχόλησης, Εκπαίδευσης ή Κατάρτισης (Not in Education, Employment or Training – NEETs» και δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από την Πρωτοβουλία για Απασχόληση των Νέων  και την Κυπριακή Δημοκρατία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο σχέδιο παροχής κινήτρων για εργοδότηση ανέργων

Το Σχέδιο στοχεύει στην παροχή ενισχύσεων-χορηγιών σε επιχειρήσεις για διευκόλυνση της πρόσληψης ατόμων που ανήκουν στην ομάδα στόχου, όπως αυτή ορίζεται στο Σχέδιο – νέοι ηλικίας από 15 – μέχρι 29 ετών (29 ετών και 364 ημερών) –οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης και είναι εγγεγραμμένοι στην Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΑ) πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο Σχέδιο.

Για τον υπολογισμό του ύψους της χορηγίας θα ακολουθείται η μέθοδος των απλουστευμένων μορφών κόστους. Η χορηγία θα παραχωρείται για τους πρώτους δέκα μήνες απασχόλησης και με υποχρέωση του εργοδότη για διατήρηση της εργοδότησης του απασχολούμενου για δύο πρόσθετους μήνες χωρίς επιχορήγηση. Η μονάδα κόστους για το συγκεκριμένο Σχέδιο Χορηγιών καθορίστηκε στα €34/εργάσιμη ημέρα και αντιστοιχεί στο ύψος της χορηγίας που θα λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος για κάθε εργάσιμη μέρα που θα συμπληρώνει ο επωφελούμενος, ανεξαρτήτως του πραγματικού μισθολογικού κόστους που επιβαρύνεται ο εργοδότης/δικαιούχος.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τις ανάγκες της παρούσας πρόσκλησης είναι €2.500.000.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν τον Οδηγό Εφαρμογής του Σχεδίου, στον οποίο αναφέρονται όλες οι απαιτούμενες λεπτομέρειες, το Έντυπο της Αίτησης Υποβολής Πρότασης και κάθε άλλο απαιτούμενο έντυπο ή έγγραφο, από την ιστοσελίδα του Τμήματος Εργασίας (http://www.mlsi.gov.cy/dl), την ιστοσελίδα της ΓΔ ΕΠΣΑ (http://www.structuralfunds.org.cy).

Σημειώνεται ότι αιτήσεις γίνονται δεκτές από τις 8/11/2021 μέχρι εξαντλήσεως του κονδυλίου ή ανακοίνωσης για λήξη του Σχεδίου. Τα σχετικά έντυπα υποβολής των αιτήσεων θα πρέπει να αποστέλλονται  μόνο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (σε μορφή pdf) , πριν τη λήξη της πιο πάνω προθεσμίας.  Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Τμήματος Εργασίας www.mlsi.gov.cy/dl 

To Yπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων δύναται να προβεί σε παράταση ή ανάκληση της ισχύος της παρούσας πρόσκλησης εφαρμόζοντας τον ίδιο τρόπο δημοσίευσής της.