Χρώματα και μελωδίες από τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο σμίγουν με Αφρικανικούς και Λατινικούς ρυθμούς στη συναυλία του σχήματος Wanderlust Andria Antoniou & friends, που εμφανίζεται τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στο Cyprus Rialto World Music Festival, στη Λεμεσό. 

Σαν μουσικοί εξερευνητές το σχήμα οδηγεί τους θεατές σε ένα μουσικό ταξίδι διασχίζοντας τη Μεσόγειο θάλασσα και τη Μέση Ανατολή, και καταλήγοντας από την Αφρική στη Λατινική Αμερική, προωθώντας μέσα από το έργο τους έναν οργανικό διαπολιτισμικό διάλογο και εξερευνώντας συνάμα τη διαφορετικότητα αλλά και την ομοιότητα μεταξύ πολιτισμών. Εμπνευσμένοι και τις καθημερινές ιστορίες των απλών ανθρώπων, το σχήμα παρουσιάζει αυθεντικές συνθέσεις και επανεκτελέσεις τραγουδιών από τον κάθε προορισμό.

‘Wanderlust’ σημαίνει να έχει κανείς την έντονη επιθυμία να γνωρίσει τον κόσμο, να εξερευνήσει με οδηγό την περιέργεια, την πνευματική ανησυχία κι ένα ανοικτό μυαλό. Με αυτήν την ενέργεια και λαχτάρα, η Άντρια Αντωνίου δημιούργησε το πρότζεκτ ‘Wanderlust’. Το πρότζεκτ αυτό δημιουργεί ένα μοναδικό ηχοτοπίο “ζωγραφισμένο” από τις μουσικές διαφόρων πολιτισμών. Η τζαζ και ο αυτοσχεδιασμός φέρνουν τα διάφορα μουσικά είδη κοντά, δημιουργώντας ένα πλούσιο ψηφιδωτό χρωμάτων και συνάμα δρουν ως η κοινή γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ των μουσικών.

Το ‘Wanderlust’ είναι ένα μακροπρόθεσμο δημιουργικό πρότζεκτ με μια ευρεία ομάδα μουσικών από διάφορα μέρη του κόσμου. Ανάλογα του συνόλου κάθε φορά, τις επιρροές και την καταγωγή των μουσικών, το ηχοτοπίο αλλάζει. Πρώτη στάση του πρότζεκτ, η Κύπρος, ο τόπος καταγωγής της Άντριας, όπου θα συνεργαστεί με διακεκριμένους μουσικούς της παραδοσιακής και τζαζ μουσικής. Χρώματα και μελωδίες από τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο θάλασσα σε συνδυασμό με ζωντανούς Αφρικανικούς και Λατινικούς ρυθμούς αναμιγνύονται οργανικά με σύγχρονη αρμονία και ηχοχρώματα.

Πέρα από τις δικές τους επανεκτελέσεις τραγουδιών από διάφορες μουσικές του κόσμου, το σχήμα θα παρουσιάσει αυθεντικές συνθέσεις της Άντριας καθώς και συνθέσεις του Αργεντίνου μουσικοσυνθέτη Roman Gomez από τον τελευταίο τους δίσκο συνεργασίας ‘Encuentro’.

‘Wanderlust’, μια παράσταση που συνδιάζει μουσική, χορό και αφήγηση. Ένα δημιουργικό πρότζεκτ που διερευνά τα συστατικά της μουσικής ταυτότητας διαφόρων πολιτισμών και που ταυτόχρονα φέρνει στην επιφάνεια αυτό που ενώνει όλους τους ανθρώπους μαζί.

  • Άντρια Αντωνίου: φωνή, loop, κρουστά χειρός, συντονισμός
  • Αντρέας Παντελή: πιάνο
  • Αντρέας Ροδοσθένους: μπάσο
  • Ρόδος Παναγιώτου: κρουστά
  • Μιχάλης Κουλουμής: βιολί

Συναυλία

  • Δευτέρα 25 Ιουλίου, @Πάρκινγκ ΣΕΚ (πίσω από Θέατρο Ριάλτο) στις 21:00, Εισιτήρια: € 5, (Ελεύθερη είσοδος για μουσικούς, μαθητές & φοιτητές), Πληροφορίες / Ταμείο: 77 77 77 45 rialto.com.cy, Rialto App