Συναυλία με τη διεθνώς γνωστή βελγική ποπ και ροκ μπάντα Hooverphonic, η οποία εκπροσώπησε το Βέλγιο στον 65o διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2021 στο Ρόντερνταμ, παρουσιάζεται την Παρασκευή 10 Μαΐου στη Λεμεσό.

Η μπάντα ιδρύθηκε το 1995 στη Φλάνδρα από τον μπασίστα Άλεξ Καλιέ και τον κιθαρίστα Ρέιμοντ Χέερτς, ενώ το τρίο συμπληρώνει η σπουδαία τραγουδίστρια Χάικε Άρναρτ.  

Παρόλο που αρχικά κατηγοριοποιήθηκε ως «τριπ χοπ» συγκρότημα, επέκτεινε γρήγορα τον ήχο του σε σημείο που δεν μπορούσαν πλέον να περιγραφούν σε συγκεκριμένο είδος, αλλά περιλάμβαναν εναλλακτικά, ηλεκτρονικά, συμφωνικά, ηλεκτροοπτικά, ροκ και ένα μίγμα άλλων μεταδοτικών στοιχείων.

Η Χάικε Άρναρτ, που ήταν μέλος του συγκροτήματος κατά την πιο γόνιμη εποχή του -από το 1997 έως το 2008- και αποχώρησε για να ακολουθήσει σόλο καριέρα, επέστρεψε το 2020, πριν από τη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι «The Wrong Place».

Η δουλειά του συγκροτήματος έχει αξιοποιηθεί σε τηλεοπτικές σειρές, διαφημίσεις και ταινίες ανά τον κόσμο και τραγούδια όπως τα «Mad About You», «Vinegar & Salt», «Eden» και «Romantic» θεωρούνται ακρογωνιαίοι λίθοι της σύγχρονης μουσικής κληρονομιάς του Βελγίου.

Λεμεσός, Monte Caputo, Παρασκευή 10 Μαΐου, 8.30μ.μ. Sold Out Tickets