Τέσσερις συν μία προϋποθέσεις θέτει το ΔΗΚΟ για την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020. Λόγω των ευαίσθητων ισορροπιών στη Βουλή, το ΔΗΚΟ, εκμεταλλευόμενο τον ρυθμιστικό του ρόλο, ασκεί κάθε χρόνο έντονες πιέσεις στην Κυβέρνηση, η οποία, για να αποφύγει τις περιπέτειες, ικανοποιεί την πλειονότητα των αιτημάτων του.
 
Οκτώ ημέρες πριν ο προϋπολογισμός τεθεί προς ψήφιση, οι βουλευτές του ΔΗΚΟ άρχισαν να θέτουν τις απαιτήσεις τους. Κατά τη χθεσινή συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, των 28 κυβερνητικών τροπολογιών που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών, οι βουλευτές του ΔΗΚΟ ξεκαθάρισαν στους λειτουργούς του υπουργείου πως εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους μέχρι τις 11 του μήνα, θα καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό. Το ΔΗΚΟ ζητά αύξηση κατά 50% των κονδυλίων που αφορούν το επίδομα θέρμανσης καθώς, για χαμηλοσυνταξιούχους και για το Σχέδιο Ορεινών περιοχών.
 
 
Παρόλο που οι προτάσεις του ΔΗΚΟ επιφέρουν αύξηση των κρατικών δαπανών, ωστόσο, εάν η Κυβέρνηση ικανοποιήσει τα αιτήματά του μέσω τροποποίησης του προϋπολογισμού, αυτές δεν θα είναι αντισυνταγματικές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ