Στην κοινή προσπάθεια στήριξης, αναβάθμισης και βοήθειας προς τον αγροτικό κόσμο της Κύπρου, ώστε, μέσα από νέα προγράμματα επιχορήγησης / στήριξης, να εμπλουτιστεί με νέα σύγχρονα στοιχεία και να ζωντανέψει ξανά η ύπαιθρος, εστίασαν στη συνάντησή τους ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών, Ανδρέας Κυπριανού, και ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, στα γραφεία του Υφυπουργείου.

Στη χθεσινή συνάντηση των δύο πλευρών, όπως αναφέρει ανακοίνωση, ο Επίτροπος εισηγήθηκε την δημιουργία επιπλέον προγραμμάτων στήριξης στην αγροτική οικονομία όπως για παράδειγμα την ψήφιση της νομοθεσίας για την οικοτεχνία, βελτίωση της παρουσίας των κυπριακών παραδοσιακών εδεσμάτων, την περαιτέρω στήριξη των γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων κ.α.

«Όλα αυτά και άλλα πολλά τα οποία συζητήθηκαν στην συνάντηση, θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της υπαίθρου ώστε να συγκρατήσουμε νεαρά ζευγάρια στην ύπαιθρο παρέχοντας τους την δυνατότητα να ασχοληθούν με την γεωργοκτηνοτροφία και την μεταποίηση σαν πηγή εισοδήματος», ανάφερε ο Επίτροπος του ΚΟΑΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξανά σχέδιο για εγχώριο τουρισμό και διανυκτερεύσεις

Τόνισε ότι ο τομέας της πρωτογενούς παραγωγής είναι από τους σημαντικότερους τομείς της οικονομίας του τόπου μας και πρόσθεσε ότι η ενασχόληση στην ύπαιθρο αυξάνει και την ποιότητα ζωής, μακριά από το άγχος της καθημερινότητας των αστικών κέντρων.

Με την σειρά του, ο Υφυπουργός, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Επίτροπο για την πρωτοβουλία της συνάντησης, ο οποίος συμφώνησε με τις προτάσεις του και επιπλέον ενημέρωσε τον κ. Κυπριανού για το όραμα του Υφυπουργείου του όσον αφορά την ανάπτυξη και προώθηση τόσο της υπαίθρου αλλά και των κυπριακών παραδοσιακών προϊόντων.

Τέλος, συμφώνησαν από κοινού όπως ετοιμαστεί κοινή εισήγηση προς την Κυβέρνηση για το θέμα αυτό στην οποία θα εισηγούνται συγκεκριμένα μέτρα επιχορήγησης και στήριξης προς την κυπριακή κουλτούρα και παράδοση του τόπου μας.