Τώρα που δημιουργούνται προσδοκίες ότι θα ξαποστείλουν τον Γενικό Ελεγκτή, θα βρουν την ευκαιρία ανύπαρκτοι αξιωματούχοι, άνθρωποι της σιωπής, οι οποίοι περνούσαν απαρατήρητοι και τους οποίους δεν ήξερε η μάνα τους, να βγουν μπροστά σαν καταδότες.

Να παίξουν τον ρόλο των μασκοφόρων και των δωσίλογων, να πουλήσουν μούρη, να τους δοθούν πέντε λεπτά δημοσιότητας. Και να επικαλεστούν το ήθος που δεν έχουν. Θα μας πουν ότι κι αυτοί εργάζονταν και μάλιστα περισσότερο αλλά δεν τους άρεσε, δήθεν, η προβολή.

Άνθρωποι οι οποίοι συμβιβάστηκαν, που έβλεπαν τη δουλειά τους σε μια περίοδο κατά την οποίαν η δουλειά του κάθε τίμιου ανθρώπου ήταν να ανέβει στα τραπέζια και να φωνάξει: «Κάτω τα χέρια από το δημόσιο χρήμα».

Να πολεμήσει μέχρι και το τελευταίο ευρώ έστω και αν αυτό θα δημιουργούσε και αντιπάθειες και ζήλιες και αρρωστημένες διαθέσεις και προθέσεις. Να δούμε λοιπόν ποιοι θα παρελάσουν στην πασαρέλα της ανυποληψίας και ποιοι θα ενεργήσουν κατά συνείδηση και όχι κατά παραγγελία ή κατά πως τους βολεύει η συγκυρία.

Β.