Ευκαιρίες σε διαδικτυακά καταστήματα φαίνεται να εντοπίζουν οι Κύπριοι καταναλωτές, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, έχουν κάνει στροφή στις online αγορές, καταλαμβάνοντας μάλιστα την πρωτιά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, η Κύπρος κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις διαδικτυακές αγορές για είδη ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2023. Στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, κατέδειξαν ότι στην Κύπρο το 82,3% έκανε αγορές διαδικτυακά για είδη ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ. Το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ ανήλθε σε 69,7%.

Η Κύπρος απέσπασε την «πρωτιά» και σε ότι αφορά τις διαδικτυακές παραγγελίες από εστιατόρια στην Ευρώπη, με ποσοστό 81,7%.

Ίσως είναι καιρός και τα κυπριακά καταστήματα να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στις online αγορές, αλλά και να αναθεωρήσουν ενδεχομένως τις τιμές τους για να καταστούν πιο ελκυστικές. Δύσκολο βέβαια να ανταγωνιστούν τους ξένους κολοσσούς, αλλά με χαμηλότερες τιμές ίσως κεντρίσουν το ενδιαφέρον των Κύπριων καταναλωτών.
Αγ. Αγ.