Διασωληνωμένος, σε καταστολή συνεχίζει να νοσηλεύεται εδώ και τέσσερις ημέρες ο 13χρονος που τραυματίστηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (27/08) σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη σε δρόμο του Αγίου Θεράποντα της επαρχίας Λεμεσού. Την ίδια ώρα, οι έρευνες και οι εξετάσεις για τις ακριβείς συνθήκες του φοβερού τροχαίου συνεχίζονται από τον Αστυνομικό Σταθμό Πάχνας σε συνεργασία με την Τροχαία Λεμεσού.

Ο 13χρονος νοσηλεύεται σε κώμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Λευκωσίας, με τους θεράποντες ιατρούς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του «Φ», να αναμένουν να ανακάμψει η υγεία του ούτως ώστε να προχωρήσουν σε χειρουργική επέμβαση. Στο Νευροχειρουργικό Τμήμα του Γ.Ν. Λευκωσίας νοσηλεύεται και ο 15χρονος επιβάτης που βρισκόταν στον χώρο μεταφοράς φορτίου μονοκάμπινου οχήματος μαζί με τον 13χρονο. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει σοβαρή, αλλά είναι εκτός κινδύνου.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», οι έρευνες σε ό,τι αφορά το τροχαίο συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Όπως μας αναφέρθηκε, έχουν ληφθεί αρκετές καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα ωστόσο ακόμη υπολείπεται ανακριτικό έργο. Τα μέλη της Δύναμης που διερευνούν το ατύχημα αναμένεται να λάβουν κατάθεση και από τους δύο ανήλικους που νοσηλεύονται, όταν η κατάσταση της υγείας τους το επιτρέψει. Καταθέσεις έχουν ληφθεί και από τον 15χρονο οδηγό και τον 17χρονο συνοδηγό. Όπως μας διευκρινίστηκε από την Τροχαία Λεμεσού, ο 17χρονος συνοδηγός είναι αδελφός του 13χρονου ο οποίος είναι και ο σοβαρά τραυματίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από τις εξετάσεις διαφαίνεται πως οι ανήλικοι βρίσκονταν στην οικία των δύο αδελφιών και παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο. Αφού κοιμήθηκαν οι γονείς τους, πήραν τα κλειδιά του μονοκάμπινου με σκοπό όπως ανέφεραν να μεταβούν για βόλτα στην πλατεία του χωριού. Κατά την επιστροφή τους, το μονοκάμπινο όχημα που οδηγούσε ο 15χρονος, παρεξέκλινε της πορείας του, χτύπησε σε κιγκλίδωμα και κατέληξε σε γκρεμό βάθους περίπου 10 μέτρων όπου και ακινητοποιήθηκε σε ελιά. Τους νεαρούς εντόπισε ακινητοποιημένους μέσα σε χωράφι, γυναίκα η οποία περνούσε από το σημείο και άμεσα ενημέρωσε τις Αρχές.

Με την ολοκλήρωση των εξετάσεων ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται να διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες, ενώ όπως μας αναφέρθηκε αρμοδίως, διερευνάται εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τον ιδιοκτήτη του οχήματος. Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος οδηγός βρέθηκε θετικός σε έλεγχο αλκοτέστ.