Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν και πάλι οι ναυαγοσώστες με αφορμή το θάνατο 9χρονου αγοριού, του Ποσειδώνα Χατζητσερκώτη στη θαλάσσια περιοχή Γερμασόγειας. Μιλώντας στον Active ο εκπρόσωπος Τύπου των ναυαγοσωστών, Ανδρέας Ησυχίου ανέφερε ότι τα τελευταία δώδεκα χρόνια στο συγκεκριμένο σημείο έχουν χάσει τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι και εξήγησε ότι πάγιο αίτημα εδώ και χρόνια είναι αφενός μεν η δημιουργία περισσότερων ναυαγοσωστικών πύργων και αφετέρου δε η επέκταση του ωραρίου των ναυαγοσωστών.
 
Όπως εξήγησε ο κ. Ησυχίου πρόκειται για μια πολυσύχναστη παραλία λουομένων που εκτείνεται σε μήκος πέντε χιλιομέτρων, στην οποία δεν υπάρχει ναυαγοσωστικό σημείο. «Στην περιοχή θα έπρεπε να είχαμε τρία ναυαγοσωστικά σημεία», ανέφερε ο κ. Ησυχίου, εξηγώντας πως το παιδάκι θα μπορούσε να σωθεί αν δεν χανόταν πολύτιμος χρόνος. Προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Ησυχίου απηύθυνε εκ νέου έκκληση στο Δήμο Γερμασόγειας και στην Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού να προχωρήσουν άμεσα στη δημιουργία τουλάχιστον δύο νέων ναυαγοσωστικών πύργων στην περιοχή.
 
Σημειώνεται ότι λόγω της απουσίας ναυαγοσωστικού πύργου από τη συγκεκριμένη παραλία, ο ναυαγοσώστης χθες βρισκόταν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σημείο του ατυχήματος γι’ αυτό και υπήρξε μικρή καθυστέρηση μέχρι να προστρέξει σε βοήθεια του παιδιού.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πατέρας του 9χρονου παιδιού διαθέτει επιχείρηση με θαλάσσια σπορ στην παραλία και στο παρελθόν είχε ειδοποιήσει σε αρκετές περιπτώσεις τους ναυαγοσώστες για περιστατικά ανθρώπων που κινδύνευσαν στο νερό.
 
Ο κ. Ησυχίου έθιξε επίσης το θέμα των ωραρίων των ναυαγοσωστών, λέγοντας πως αυτά είναι ελλιπέστατα. «Δεν γίνεται να είναι κατάμεστες οι παραλίες και εμείς να πηγαίνουμε δουλειά η ώρα 10:30 το πρωί», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως οι παραλίες πρέπει να καλύπτονται από ναυαγοσώστη από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
 
Καταλήγοντας, ο κ. Ησυχίου ανέφερε ότι χθες σημειώθηκαν άλλα δύο περιστατικά διασώσεων στην Ακτή Ολυμπίων και για καλή τύχη των ανθρώπων που κινδύνευσαν, οι ναυαγοσώστες βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο και προσέτρεξαν άμεσα σε βοήθεια χωρίς να υπάρξει καμία καθυστέρηση.
 
Πηγή: philenews