Μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν απάντησαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου οι εννιά κατηγορούμενοι για τον φόνο 20χρονου Σύρου στην Χλώρακα την 10η Απριλίου.

Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής αναφέρθηκε στη σοβαρότητα των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν οι επτά από τους εννέα κατηγορούμενοι και ζήτησε όπως παραμείνουν υπό κράτηση, αναφερόμενος στην πιθανότητα της καταδίκης τους. Σε αντίθεση, ανέφερε ότι περιορισμένη είναι συγκριτικά με τους άλλους επτά η συμμετοχή και ευθύνη του 9ου και 5ου κατηγορούμενου, για τον οποίο ανέφερε ότι πρέπει να αφεθεί και αυτός ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, όπως συμβαίνει ήδη με τον 9ο κατηγορούμενο.

Αναφερόμενος στα γεγονότα, τόνισε ότι τα αδικήματα εξελίχθησαν σε τρεις διαφορετικούς χώρους μέχρι την τραγική κατάληξη: Στην Μεσόγη, όπου το θύμα απήχθη, στο σπίτι του 7ου κατηγορούμενου όπου το θύμα μεταφέρθηκε μετά την απαγωγή του και στην παραλία στη Χλώρακα, όπου εν τέλει το θύμα μεταφέρθηκε και φονεύτηκε.

Σύμφωνα με την κατάθεση κατηγορούμενου, μαζί με άλλους τρεις εκ των κατηγορούμενων συμφώνησαν την επίμαχη ημέρα ότι έπρεπε να βρουν το θύμα για να του θυμώσουν ώστε να σταματήσει τη σχέση που είχε η γυναίκα φιλικού τους προσώπου, Στη συνέχεια, σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, στην διευθέτηση ενεπλάκησαν και οι άλλοι κατηγορούμενοι και τελικά συνάντησαν το θύμα το οποίο και μετέφεραν στην παραλία της Χλώρακας, όπου τρεις κατηγορούμενοι και οι δύο καταζητούμενοι που έχουν εντοπισθεί στα κατεχόμενα, τον χτυπούσαν με τα χέρια και με τα πόδια τους, ενώ αυτό είχε πέσει στο έδαφος. Σύμφωνα με μαρτυρία ο ένας εκ των δύο καταζητούμενων προσώπων μαχαίρωσε τον 20χρονο. Μετά τη διάπραξη του φόνου όλοι οι κατηγορούμενοι αποχώρησαν από την σκηνή.

Τρεις εξ αυτών επέστρεψαν στη σκηνή του φόνου, τοποθέτησαν τη σορό του θύματος σε ρούχο που είχαν πάρει μαζί τους, και το έριξαν σε κοντινό σημείο όπου υπήρχαν καλάμια και το σκέπασαν για να μην φαίνεται. Στη συνέχεια, μετέβησαν σε τοποθεσία στο χωριό Έμπα, όπου έκαψαν το ρούχο στο οποίο τοποθέτησαν το θύμα για να το ρίξουν στον καλαμιώνα, τα γάντια που χρησιμοποίησαν και τη ζακέτα του θύματος.

Ένσταση στην κράτηση των πελατών τους έφεραν οι συνήγοροι υπεράσπισης , πέντε εκ των εννέα κατηγορούμενων και το Κακουργιοδικείο όρισε την υπόθεση για μεθαύριο, Παρασκευή, προκειμένου να απαντήσει στην ένσταση. Όρισε επίσης την 12η Νοεμβρίου του 2020 ως την ημερομηνία για συνέχιση της ακροαματικής διαδικασίας.

Το Δικαστήριο κατόπιν τούτου διέταξε όπως ο πέμπτος και ο ένατος κατηγορούμενος αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.  Οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και φόνου εκ προμελέτης.