Η άμεση παρέμβαση των αρμοδίων του Υπουργείου Υγείας και προσωπικά του ίδιου του Υπουργού, των ιθυνόντων του Νοσοκομείου Πάφου, του Αντικαρκινικού Συνδέσμου και του Δήμου Πάφου, έδωσαν ένα αίσιο τέλος στην οδύσσεια της 51χρονης καρκινοπαθούς η οποία θα έμενε στο δρόμο από σήμερα, μετά το λουκέτο το οποίο αναγκαστικά μπαίνει προσωρινά στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Hospis για καρκινοπαθείς.

Η λύση η οποία δόθηκε θα έχει αρχικά διάρκεια δύο μηνών και συνίσταται στη δωρεάν παραχώρηση στην γυναίκα διαμερίσματος στην Πάφο, προκειμένου να μπορεί να διαβιώσει και να ακολουθήσει το πρόγραμμα της θεραπείας της με τον πρέποντα τρόπο. Την διευθέτηση ανέλαβε εταιρεία της πόλης η οποία δεν θέλησε να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία που την αφορούν.

Την ιστορία της άτυχης 51χρονης συμπατριώτισσας μας γνωστοποίησε η αδερφή της, η οποία απηύθυνε δημόσια έκκληση για εξεύρεση λύσης στο τραγικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δικός της άνθρωπος. Όπως εξήγησε, η καρκινοπαθής αδελφή της νοσηλεύθηκε στο Hospis για αρωγή των καρκινοπαθών που στεγάζεται σε ιδιωτική κλινική. Μεταφέρθηκε ωστόσο στο Νοσοκομείο Πάφου λόγω επιδείνωσης της κατάστασης της και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική όπου άρχισε χημειοθεραπείες.

Λόγω της πανδημίας ωστόσο, όπως ενημερώθηκαν, η 51χρονη δεν μπορεί πλέον να επιστρέψει στο Hospis το οποίο δεν δέχεται άλλους ασθενείς, αφού οι φιλανθρωπικές εισφορές βάσει των οποίων λειτουργεί έχουν τις μέρες αυτές σταματήσει λόγω της κακής κατάστασης όλων των επιχειρήσεων της πόλης και το ίδρυμα είναι αναγκασμένο να σταματήσει προσωρινά τη λειτουργία του. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τους αρμόδιους, η μονάδα πρέπει να κλείσει και οι ασθενείς της να τεθούν υπό αυτοπεριορισμό αφού εντοπίσθηκε άτομο σε αυτήν που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού.

Πλέον, η άμεση παρέμβαση των αρμοδίων έχει απομακρύνει τον κίνδυνο και η 51χρονη θα περάσει το επόμενο δίμηνο στο διαμέρισμα, μέχρι να διαφανεί τι μέλλει γενέσθαι με την ομαλοποίηση της κατάστασης.