Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε με νέα τούιτ, βάζοντας κατά των Κούρδων αυτή τη φορά εκφράζοντας την άποψη ότι οι Κούρδοι μπορεί να απελευθερώσουν τζιχαντιστές για να μπλέξουν τη χώρα του.
 
Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Τραμπ σημειώνει πως οι ΗΠΑ δεν θα μπουν σε άλλο πόλεμο ανάμεσα σε ανθρώπους που μάχονται μεταξύ τους για 200 χρόνια και συμπληρώνει ότι η Ευρώπη είχε την ευκαιρία να πάρει τους φυλακισμένους τζιχαντιστές «αλλά δεν ήθελε το κόστος».

Όπως επισημάνει, «οι Κούρδοι μπορεί να απελευθερώσουν μερικούς ντζιχαντιστές για να μας μπλέξουν» και ισχυρίζεται πως εύκολα μπορεί να ανακτηθούν από την Τουρκία ή τα ευρωπαϊκά έθνη, «από όπου προέρχονταν πολλοί» (τζιχαντιστές).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλες οι εξελίξεις για την τουρκική εισβολή στη Συρία

Επαναλαμβάνει δε ότι «έρχονται μεγάλες κυρώσεις για την Τουρκία» και διερωτάται αν πρέπει οι ΗΠΑ να μπει σε πόλεμο με την Τουρκία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ. «Οι πόλεμοι που δεν τελειώσουν, θα τελειώσουν», σημειώνει ο «πλανητάρχης».

Σε πλήρη εξέλιξη η τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία

Ό,τι και να λέει ο Ντόναλντ Τραμπ, οι Τούρκοι συνεχίζουν την προέλασή τους στα υπό κουρδικό έλεγχο συριακά εδάφη, με τελικό στόχο την εθνοκάθαρση.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, ο τουρκικός στρατός εκτοξεύει όλμους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας προς την Ρας Αλ – Αΐν, στην οποία ακόμα βρίσκονται Κούρδοι. Μέσα στην πόλη, πολεμά μέσα στην πόλη ο ελεύθερος συριακός στρατός, που έχει ταχθεί στο πλευρό των Τούρκων, συνεπικουρούμενος από Τούρκους κομάντος, που μάχονται για να καταλάβουν την πόλη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συρία: Τι περιέχει η συμφωνία Δαμασκού – Κούρδων

Θερμό καλωσόρισμα στην Ain Issa

Στην πόλη Ain Issa της βορειοανατολικής Συρίας έφθασαν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, όπως μεταδίδει το Συριακό Παρατηρητήριο.

Η πόλη, που βρίσκεται νότια του Κομπάνι, βρίσκεται στις πρώτες γραμμές της Επικράτειας, όπου οι τουρκικές δυνάμεις προχώρησαν σε εισβολή την Τετάρτη.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε εικόνες, οι οποίες δείχνουν θερμό καλωσόρισμα των κατοίκων της Ain Issa προς τον συριακό κυβερνητικό στρατό.

Ερντογάν: Κανένα πρόβλημα με Κομπάνι

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου πριν αναχωρήσει για το Αζερμπαϊτζάν, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η Τουρκία θα υλοποιήσει τα σχέδιά της για τη βόρεια συριακή πόλη Μαμπίτζ με σκοπό να εγκαταστήσει εκεί τους Άραβες, «τους αδελφούς μας», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ως «θετικό βήμα» χαρακτήρισε την απόσυρση 1.000 στρατευμάτων από τις ΗΠΑ, μιλώντας για αμοιβαία συμφωνία σχετικά με την εκκαθάριση της Μανμπίτς από τους «τρομοκράτες» μέσα σε 90 μέρες. 

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι δεν θα προκύψουν προβλήματα στην πόλη Κομπάνι, μετά την ανάπτυξη συριακών στρατευμάτων στην πόλη Τελ Ταμέρ και σε κομβικής σημασίας αυτοκινητοδρόμου.

Πηγή: Philenews