Πέρασε αγωνίες, πίκρες, απώλειες, σχολικό εκφοβισμό. Στα 17 του χρόνια, λίγο έλειψε να μείνει χωρίς σπίτι. Η μητέρα του, αντιμετωπίζοντας οικονομικές δυσκολίες, αποφάσισε να φύγει από την Κύπρο. Όμως, ο Μάριος Γεωργίου παρέμεινε στη χώρα, πιστός στην ενόργανη γυμναστική και στο όνειρο. Παιδί, ακόμη, άλλαξε άρον-άρον σπίτι. Έμεινε, παρά το bullying στο σχολείο, τα πειράγματα για το χρώμα του και τη διαφορετικότητά του, παρά το γεγονός ότι ήταν «αυτός που κάνει τις τούμπες». Δυο χρόνια μετά, χάνει τον πατέρα του, με τη ζωή να επιμένει να του δείχνει το σκληρό της πρόσωπο.

Όμως, ο Μάριος Γεωργίου είναι αγωνιστής! Αυτό το αποδεικνύει όλα αυτά τα χρόνια. Δίνει μάχες και πολλές από αυτές τις κερδίζει. Πριν τρία χρόνια (2019), ο 21χρονος τότε αθλητής εμφανίζεται στους πανευρωπαϊκούς αγώνες ενόργανης γυμναστικής και κατακτά την τρίτη θέση στο σύγχρονο ατομικό. Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση χαρίζει στην Κύπρο το πρώτο μετάλλιο στο συγκεκριμένο άθλημα.

Προχθές, ο Μάριος Γεωργίου αγωνίστηκε ξανά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και με την αψεγάδιαστη εμφάνισή του στο μονόζυγο, χάρισε στην Κύπρο το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στην εν λόγω διοργάνωση. Όμως, επρόκειτο για μια υπεράνθρωπη προσπάθεια, καθώς ο Μάριος αντιμετώπιζε έναν αρκετά σοβαρό τραυματισμό. 

«Δυο μέρες πριν, όταν έπαθα τη θλάση τρίτου βαθμού, οι γιατροί μου είπαν να μη συμμετέχω καθόλου. Όμως, δεν μπορούσα με τίποτα να λείπω από τον τελικό. Όταν έκανα προθέρμανση ήξερα πως θα αγωνιζόμουν παρά τον πόνο. Ήξερα πως θα ήταν πολύ δύσκολο, όμως έπρεπε να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Ευτυχώς, όχι μόνο τον ξεπέρασα, αλλά κατάφερα να τερματίσω στην κορυφή», είπε λίγο μετά τον αγώνα ο αθλητής.

Τον στόχο του, είχε εκμυστηρευτεί σε πρόσφατη συνέντευξη του στον «Φ», όταν επέστρεψε νικητής από άλλους αγώνες. «Τον Αύγουστο είναι οι Πανευρωπαϊκοί και αν είμαι καλά, θέλω μετάλλιο και στο σύνθετο ατομικό και σε όργανα», δήλωσε.

Ο Μάριος Γεωργίου βρίσκεται στην κορυφή του βάθρου, ξανά και ξανά, επιστρέφοντας στην Κύπρο με διακρίσεις και μετάλλια. Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Ιουνίου 2022, με μια χρυσή και αψεγάδιαστη εκτέλεση κατέκτησε το χρυσό στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλγερίας στο μονόζυγο. Δύο μέρες νωρίτερα, ο αθλητής κατέκτησε και χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό.

Η πορεία του Μάριου Γεωργίου είναι, ήδη, γραμμένη με χρυσά γράμματα. Ονειρεύεται τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι και, όπως αναφέρει, οι συμμετοχές του στους αγώνες είναι μια πρόβα. Όμως, ο μεγαλύτερος πόθος του είναι το όνομά του να μείνει στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής. Να γίνει θρύλος, όπως έχει πει χαρακτηριστικά. Φαίνεται ότι μπορεί να το πετύχει!