Δράττομαι της ευκαιρίας που μας δίνει με το σημερινό της μήνυμα η εφημερίδα  Φιλελεύθερος να μοιραστώ μαζί σας τις δίκες μας εμπειρίες από την άδω διαμονή μας στο Μπαχρέιν.
 
Εγώ και ο σύζυγος μου διαμένουμε στο Μπαχρέιν εδώ και 40 χρονιά. Στις αρχές του 2020 πήραμε την απόφαση να επαναπατριστούμε στην Κύπρο και είχαμε θέσει σαν ημερομηνία αναχώρησης μας την 5η Απριλίου 2020.   Δυστυχώς όμως μας πρόλαβαν τα γεγονότα και μείναμε εδώ
 
Η κατάσταση στο Μικρό Βασίλειο του Μπαχρέιν που αριθμεί 1.2 εκατομμύρια πληθυσμό και με έκταση 780 τετραγωνικά χιλιόμετρα (300 sq mi), είναι αρκετά ελεγχόμενη γιατί η κυβέρνηση του Μπαχρέιν πηρέ αμέσως αποφάσεις με την έναρξη της επιδημίας; Έχουν οργανώσει υπάρχοντα νοσοκομεία κυβερνητικά και ιδιωτικά και έχουν επιπρόσθετα δημιουργήσει καινούργια τα όποια έχουν επανδρώσει ανάλογα. Μέχρι σήμερα 8/4 έχουν 349 κρούσματα  και συνολικά 5 θανάτους. 50,127 άτομα έχουν εξεταστεί για τον ιό. 
 
Εδώ και σχεδόν ένα μήνα, έχουν κλείσει καταστήματα, γυμναστήρια και ιδιωτικές επιχειρήσεις. 
Δεν υπάρχει γενικό curfew στην χωρά και δεν υπάρχει πρόθεση να γίνει αυτό γιατί ο κόσμος πειθαρχεί και ακολουθεί τις οδηγίες των αρμόδιων.
 
Η κυβέρνηση του Μπαχρέιν έχει επαναπατρίσει όλους τους φοιτητές από  διαφορές χώρες καθώς και όλους τους επιχειρηματίες που είχαν εγκλωβιστεί. Έχει θέσει  όλους σε ελεγχόμενη καραντίνα με βραχιόλι, και υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η καραντίνα. Το αεροδρόμιο παραμένει ανοικτό, με την αεροπορική εταιρεία του κράτους να πετά σε πολύ λίγα αεροδρόμια.
 
Θα ήθελα να τονίσω ότι από την πρώτη στιγμή υπήρξε πληθώρα προϊόντων τόσο στις υπεραγορές όσον και τα φαρμακεία.
Όλες οι κυβερνητικές υπηρεσίες, όπως και πολλές τράπεζες και επιχειρήσεις, λειτουργούν διαδικτυακά.
Αυτά από το Μπαχρέιν. Εμείς ευελπιστούμε να τελειώσει αύτη η κατάσταση όσον το δυνατό πιο σύντομα, και να μπορέσουμε και εμείς να επαναπατριστούμε. 
 
Ευχόμαστε ότι καλύτερο στην Κύπρο μας και σε όλο τον κόσμο που τώρα δοκιμάζεται.
 
Ευχαριστώ
 
Σιλεια Νικόλαου