Ο Ρομπέρτος Σαβεριάδης, με αφορμή τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που ανακοινώθηκαν για τους Τ/κ, απευθύνεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κύριε Χριστοδουλίδη,

Στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, λάβατε τις περισσότερες ψήφους και εκλεγήκατε δημοκρατικά ως ο 8ος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ένας μεγάλος αριθμός Ελληνοκυπρίων, όμως, που σας τίμησαν με την ψήφο τους, κατάγονται από τις κατεχόμενες από τους Τούρκους επαρχίες, Κερύνειας, Μόρφου και Αμμοχώστου. Όλες αυτές οι χιλιάδες των προσφύγων μας, εδώ και 50 ολόκληρα χρόνια, ζουν, εργάζονται και πεθαίνουν στην ελεύθερη επικράτεια του νησιού μας, όμως, η ψυχή τους και η καρδιά τους, ευρίσκεται, στα κατεχόμενα από τους Τούρκους εδάφη μας.

Κύριε Χριστοδουλίδη,

Χρέος σας είναι να εργαστείτε, με τόλμη και παρρησία, για τον λαό που σας ανέβασε στον προεδρικό θώκο, βάζοντας το κυπριακό ζήτημα στις σωστές του διαστάσεις. Δηλαδή, θέμα εισβολής και κατοχής ενός μεγάλου μέρους της κυπριακής επικράτειας και όχι δικοινοτικής διαφοράς, όπως ισχυρίζεται το ΑΚΕΛ, απλά διά να παίρνει ψήφους από τους Τ/κ συμπατριώτες μας. Οι χιλιάδες έποικοι, που ήρθαν παράνομα και κατοικούν στα σπίτια και τις περιουσίες μας, βάσει του διεθνούς δικαίου, θεωρούνται εγκληματίες πολέμου. Και το πιο εξωφρενικό είναι ότι πάνω από 100.000 Τ/κ κατέχουν κυπριακά διαβατήρια, πράγμα που τούς καθιστά Ευρωπαίους πολίτες, ενώ αυτοί, μέρα – νύκτα, υποσκάπτουν εσάς κύριε Πρόεδρε, την κυβέρνησή σας, αλλά και το κυπριακό κράτος. Και ζητούν και τα ρέστα.

Αλήθεια κύριε Πρόεδρε, πώς περιμένετε να μας πάρουν στα σοβαρά, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, όταν είμαστε πρώτοι στην διαφθορά αλλά και στην ατιμωρησία (το τονίζω αυτό) και τελευταίοι στις εθνικές μας επιδιώξεις; Ο κυπριακός λαός αναμένει περισσότερα από εσάς.