Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, στηλιτεύει τη ταλαιπωρία που υφίστανται πολίτες όταν μπλέκονται στα γρανάζια της κρατικής γραφειοκρατίας.

Σας γράφω για να εκφράσω τη μέγιστη απογοήτευση μου για την αβυσσαλέα υπηρεσία που παρέχει το κράτος σας σχετικά με την αίτησή μου για πολεοδομική άδεια. Έχω σπαταλήσει υπερβολικό χρόνο και προσπάθεια επισκεπτόμενος επανειλημμένα το γραφείο του Τμήματος Πολεοδομίας στη Λεμεσό, μόνο για να αντιμετωπίσω μια μπερδεμένη έλλειψη πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση της αίτησής μου.

Εδώ και έναν χρόνο, προσπαθώ ακούραστα να περιηγηθώ στον γραφειοκρατικό λαβύρινθο, που είναι το γραφείο αυτό, να τρέχω πριν, μετά και κατά τα διαλείμματα της δικής μου εργασίας, για να αντιμετωπιστώ με ανικανότητα και αδιαφορία σε κάθε στροφή. Είναι απολύτως γελοίο ότι στην εποχή μας, μια βασική έρευνα σχετικά με το πού βρίσκεται μια απλή αίτηση πολεοδομικής άδειας δεν μπορεί να απαντηθεί από κανένα μέλος του προσωπικού σας. Που βρίσκονται σε μια στoίβη από κόλλες Α4, εν ετη 2024!

Ως φορολογούμενος, με τρομάζει η κατάφωρη κακοδιαχείριση και η αναποτελεσματικότητα που επιδεικνύει το κράτος σας. Το γεγονός ότι οι νεότερες γενιές, όπως εγώ, αγωνίζονται να αντέξουν οικονομικά είδη πρώτης ανάγκης, όπως στέγαση, λόγω των εκτοξευόμενων τιμών των ενοικίων στη Λεμεσό, απλώς επιδεινώνει τη σοβαρότητα αυτής της κατάστασης. Η κυβέρνηση, όπου πληρώνω υπεύθυνα τους φόρους μου, έχει ουσιαστικά σπαταλήσει δύο χρόνια από τη ζωή μου υπηρετώντας στο στρατό, εμποδίζει την ικανότητά μου να προοδεύσω και να ευδοκιμήσω στις προσωπικές και επαγγελματικές μου προσπάθειες.

Κατέχω όλες τις πληροφορίες αν μου ζητηθεί, αν και δεν έχω κάποια ελπίδα… Επειδή είναι 36τ.μ. που αφορά η αίτηση μου και όχι κάποιο ουρανοξύστη, ξέρετε εσείς …αυτά προχωρούν άμεσα.