Άρθρο στη ψηφιακή, συλλεκτική έκδοση του Φιλελευθέρου «Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΟ 2024! ΕΤΟΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ» που διατίθεται δωρεάν μέσω του philenews.com

Η νέα χρονιά βρίσκει την κυπριακή οικονομία σε ισχυρούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, παρά τη γεωπολιτική αβεβαιότητα της ευρύτερης περιοχής, αλλά και με μία αυξημένη δυναμική στην προσέλκυση νέων επιχειρήσεων από το εξωτερικό, χάρη στα νέα φορολογικά κίνητρα και σε μία σειρά από κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Οι προοπτικές που διαμορφώνονται για την κυπριακή οικονομία είναι ιδιαίτερα θετικές. Ωστόσο, η ανεμική οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη και η ανάγκη υιοθέτησης ενός νέου βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης από τις επιχειρήσεις που θα εξασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα και την ανθεκτικότητά τους, δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.

Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου ως CEO της Alpha Bank Κύπρου, ξεκινήσαμε μαζί με τους ανθρώπους της Τράπεζας, με υπευθυνότητα, εξωστρέφεια και σεβασμό, να υλοποιούμε το στρατηγικό σχέδιο που καθορίστηκε σε συνεργασία με τον Όμιλο Alpha Bank, με στόχο να αναδείξουμε την Alpha Bank Κύπρου σε πυλώνα ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας και επιχειρηματικότητας. Για τη γρήγορη υλοποίηση αυτού του στόχου, ανακοινώσαμε μέσα στη χρονιά την ανανέωση της οργανωτικής μας δομής, αλλά και τη διεύρυνση της Εκτελεστικής Επιτροπής με στόχο την αύξηση του στελεχιακού δυναμικού και της ικανότητας της ανώτατης διοικητικής ομάδας.

Στο επίκεντρο ο Πελάτης

Οι αξίες του σεβασμού και της ειλικρίνειας στη σχέση μας με τον πελάτη βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Alpha Bank Κύπρου, καθώς υλοποιούμε τον σκοπό μας να “στηρίζουμε την Πρόοδο στη ζωή και την επιχειρηματικότητα για ένα καλύτερο Αύριο”. Αυτός ο σκοπός συνοψίζει ξεκάθαρα τον ρόλο που επιθυμούμε να έχουμε έναντι της κοινωνίας. Να στεκόμαστε στο πλευρό των πελατών μας, να αναγνωρίζουμε και να εμπιστευόμαστε τις ικανότητες και τους στόχους τους, και να τους υποστηρίζουμε προσφέροντας καινοτόμες λύσεις, ώστε να υλοποιούν τα σχέδιά τους μέσα από νέες ευκαιρίες και συνεργασίες που δημιουργούμε για αυτούς.

Ένας μικρός απολογισμός

Κατά το 2023, η Alpha Bank Κύπρου κατέγραψε ισχυρούς δείκτες επάρκειας κεφαλαίου και ρευστότητας, με τις καταθέσεις να έχουν αυξηθεί μετά και την προσφορά των νέων προϊόντων που ανακοινώσαμε μέσα στη χρονιά, όπως το «Alpha Προθεσμιακές Καταθέσεις», για όσους πελάτες επιθυμούν αυξημένες αποδόσεις, το «Πρόγραμμα Επιβράβευσης για Συνεπείς Δανειολήπτες Στεγαστικών Δανείων», καθώς και το στεγαστικό δάνειο «Alpha Κατοικία».

Παράλληλα, δώσαμε περαιτέρω ώθηση στην επέκταση των υπηρεσιών που προσφέρουμε στην επιχειρηματική και διεθνή τραπεζική καθώς και στο Wealth Management. Ειδικά στην επιχειρηματική τραπεζική, θα ήθελα να επισημάνω πως ο Όμιλος Alpha Bank διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα και πολύτιμη τεχνογνωσία, τα οποία θα αξιοποιήσουμε το επόμενο διάστημα για να καταστήσουμε την Alpha Bank Κύπρου έναν σημαντικό χρηματοδότη της κυπριακής επιχειρηματικότητας.

Αυτήν την προοπτική ενισχύει και η στρατηγική συμφωνία του Ομίλου με την UniCredit καθώς θα φέρει νέα προϊόντα προς διάθεση στους πελάτες μας και πρόσβαση στις 13 αγορές που δραστηριοποιείται η UniCredit. Μας δίνει παράλληλα τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε μια καινούρια τεχνογνωσία ευρωπαϊκής εμβέλειας. Τα δεδομένα αυτά, δημιουργούν μια νέα βάση στη σχέση μας με τους πελάτες, ενώ παράλληλα ενισχύουν τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε λύση στα προβλήματά τους και μεγαλύτερη ευκολία στις συναλλαγές τους.

Με το βλέμμα στο μέλλον

Μπροστά μας βρίσκεται ένα νέο έτος, μια νέα ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη και αλλαγές. Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τη ψηφιακή μας πλατφόρμα στο πλαίσιο του προγράμματος ψηφιακής μεταρρύθμισης που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια και να αναβαθμίζουμε τη φυσική εξυπηρέτηση των Πελατών μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, θα υλοποιήσουμε τη ψηφιακή μας στρατηγική, ενσωματώνοντας περαιτέρω στη λειτουργία μας καινοτόμες λύσεις για την παροχή ακόμη καλύτερης και ταχύτερης εξυπηρέτησης στους πελάτες μας, ιδιώτες και επιχειρήσεις. Παράλληλα, όμως, δεν ξεχνάμε τα Καταστήματα και την ανθρώπινη επαφή εντάσσοντας στο πλάνο μας τη σταδιακή αναβάθμιση του Δικτύου Καταστημάτων μας, έτσι ώστε να κάνουμε πιο ευχάριστη την εμπειρία του πελάτη που επιλέγει να επισκεφθεί ένα από τα 12 Καταστήματά μας.

CEO, Alpha Bank Cyprus