Η μάχη για τις ευρωεκλογές έχει ακόμη δρόμο να διανύσει μέχρι τον ερχόμενο Μάιο, ωστόσο οι τόνοι μεταξύ ΕΛΑΜ και ΕΔΕΚ ανεβαίνουν συνεχώς.
 
Στο ΕΛΑΜ θεωρούν πλέον ότι μετά την αύξηση των ποσοστών που κατέγραψαν στις τελευταίες προεδρικές εκλογές μπορούν να «χτυπήσουν» έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Αυτό βέβαια για να γίνει πραγματικότητα θα πρέπει κάποια άλλη πολιτική δύναμη να χάσει την έδρα της. Υπό αυτά τα δεδομένα, έχουν κλειδώσει στο στόχαστρό τους, την έδρα της ΕΔΕΚ.
 
Με βάση αυτό, δεν αφήνουν τίποτα να περάσει απαρατήρητο και δεν χάνουν ευκαιρία να βάλλουν κατά της ΕΔΕΚ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πρόσφατη αντικατοχική εκδήλωση στη Δερύνεια κατά του ανοίγματος του οδοφράγματος. Το ΕΛΑΜ κατηγόρησε την ΕΔΕΚ για προσπάθεια αντιγραφήε των θέσεών του. Στην ΕΔΕΚ φυσικά σηκώνουν σε κάθε περίπτωση το γάντι απαντώντας σε όλες τις επιθέσεις στοχεύοντας στη συσπείρωση του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Mαίνεται η κόντρα ΕΔΕΚ- ΕΛΑΜ με φόντο τις Ευρωεκλογές
 
Χθες το ΕΛΑΜ επανήλθε με αφορμή συνέντευξη του προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου στην εφημερίδα «Καθημερινή», στην οποία όταν ρωτήθηκε σχετικά για το ΕΛΑΜ δήλωσε ότι «είναι μπόρα και θα περάσει». Απαντώντας το ΕΛΑΜ, σημειώνει ότι είναι κοινή παραδοχή πως η ΕΔΕΚ «ΕΛΑΜοποιείται» για σκοπούς εκλογών και πως το ΕΛΑΜ δεν είναι παροδικό φαινόμενο.
 
Στην ανακοίνωσή του το ΕΛΑΜ σημειώνει πως αυτό το μαρτυρούν και οι συνεχείς εκλογικές επιτυχίες με πρόσφατο παράδειγμα το 5,65% των προεδρικών εκλογών. Τονίζει μάλιστα ότι το ΕΛΑΜ είναι μια νέα πολιτική δύναμη που ήρθε με στόχο να ανατρέψει το παλαιοκομματικό κατεστημένο. «Αντ’ αυτού, άλλοι θα πρέπει να ανησυχούν για τις μπόρες που θα περάσουν, καθώς από τους εφτά βουλευτές που είχαν κάποτε, σήμερα απέμειναν με τρεις και μπροστά στον κίνδυνο να μείνουν εκτός Ευρωβουλής», αναφέρει το ΕΛΑΜ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σύγκρουση ΕΔΕΚ – ΕΛΑΜ «για χρηματοδότηση κατεχομένων»
 
Χαρακτηρίζουν μάλιστα την ΕΔΕΚ ως κόμμα κατεστημένου. «Στα κόμματα του κατεστημένου, όπως την ΕΔΕΚ, που σε πλήρη σύμπλευση περνούν νόμους για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους μικροπολιτικά συμφέροντα στην πλάτη των φορολογούμενων πολιτών, με πρόσφατο παράδειγμα την πρόταση νόμου του Μαρίνου Σιζόπουλου για φορο-απαλλαγές στην ακίνητη περιουσία των κομμάτων, όπως συμβαίνει με τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, απαντάμε με ένα σύνθημα από τα παλιά: Είμαστε το αύριο και είσαστε το χθες…» αναφέρει το ΕΛΑΜ.
 
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος