Σε καθημερινό κίνδυνο εκτίθενται βρέφη και παιδιά που περνούν τις ώρες τους στον κοινοτικό Παιδοκομικό Σταθμό Αστρομερίτη, καθώς λόγω αδράνειας των αρμοδίων δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας στο συγκεκριμένο κτήριο.
 
Σύμφωνα με παράπονα που φθάνουν στο Philenews και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, η αυλή του σταθμού χρειάζεται άμεσες επιδιορθώσεις προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.
 
Μια από αυτές είναι η τοποθέτηση πλαστικού πατώματος στην αυλή που παίζουν καθημερινά τα παιδιά των ανθρώπων της κοινότητας, ενώ πολύ επικίνδυνος μοιάζει τοίχος από τον οποίο έπεσαν πέτρες λόγω της κακοκαιρίας. Μάλιστα, τα ρήγματα προκλήθηκαν από τις πρώτες βροχές (15-20 Αυγούστου) και όπως καταγγέλλεται, δεν έγινε οτιδήποτε για να διορθωθούν.
 
Πρόκειται για τοίχο 5-6 μέτρων, κάτω από τον οποίο παίζουν τα παιδιά, ωστόσο οι τοπικές αρχές δεν προβαίνουν στις αναγκαίες επιδιορθώσεις, κάτι που προκαλεί την αγανάκτηση των γονιών.
 
Σύμφωνα με διαβεβαιώσεις του Κοινοτάρχη Αστρομερίτη, Άρη Κωνσταντίνου, η επιδιόρθωση του τοίχου είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει την Παρασκευή, με έξοδα του κοινοτικού συμβουλίου. Ταυτόχρονα, το
συμβούλιο βγήκε σε προσφορές για την τοποθέτηση του πλαστικού πατώματος.
 
 
Πηγή: Philenews